11:04 06.10.2020

Тимошенко: Президент має взяти на себе відповідальність у боротьбі з COVID-19

2 хв читати
Тимошенко: Президент має взяти на себе відповідальність у боротьбі з COVID-19

Різке зростання кількості хворих на коронавірусну інфекцію COVID-19 в Україні є наслідком слабкості й непрофесіоналізму влади, вважає голова партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

За її словами, потрібно об'єднувати ресурси, залучати фахівців і створювати єдиний національний штаб, який взяв би на себе координацію дій державних органів та місцевого самоврядування. За словами політика, це завдання вже не окремих міністерств чи відомств - відповідальність має взяти на себе президент.

"Нам наразі потрібна узагальнена система управління країною, яку за своїми повноваженнями може здійснити тільки президент на базі національного штабу. І діяти треба негайно" - запевнила Тимошенко в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV.

Політик зазначила, що "Батьківщина" пропонувала системну стратегію дій ще тоді, коли пандемія тільки розпочиналася, - стратегію, що базується на досвіді її уряду, котрий також зіткнувся із загрозою епідемії.

"Головною метою дій влади має бути захист людей. Для цього потрібна єдина для всієї країни гаряча лінія, за якою могли б звернутися всі, хто відчув симптоми хвороби. Головний акцент має бути зроблено на тестуванні потенційних хворих на дому, для чого мають бути залучені мобільні бригади. Важливо, щоб тестування і лікування було безоплатним, а самотні люди були забезпечені продуктами і предметами першої необхідності. Це потребує зусиль не одного міністерства охорони здоров'я, а всієї виконавчої і законодавчої влади", - зазначила Тимошенко.

Вона також наголосила на необхідності перебудови всієї системи охорони здоров'я, національної безпеки та економічної політики відповідно до викликів, що постають перед країною. "Українці мають бути впевнені, що країна зможе забезпечити себе всім необхідним, і саме на це мають бути спрямовані всі наші ресурси", - пояснила лідер "Батьківщини".

Вона висловила жаль, що влада нічого по суті не робить для вирішення цих завдань і втрачає час.

"Ми не раз пропонували допомогу і зараз готові допомогти, головне, щоб влада чула, чула фахівців і чула звичайних людей", - зазначила Тимошенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА