11:41 06.10.2020

Зеленський про активи Коломойського в США: Я лише знаю, що цим займаються правоохоронці України та США

2 хв читати
Зеленський про активи Коломойського в США: Я лише знаю, що цим займаються правоохоронці України та США

Президент України Володимир Зеленський зазначає, що йому відомо лише про факт проведення розслідувань правоохоронцями України та США щодо можливого привласнення бізнесменом Ігорем Коломойським коштів ПриватБанку і відмивання їх за рахунок купівлі активів у США.

"Якщо чесно, я не знаю, за які кошти, що і в яких країнах купувала ця людина (Коломойський - ІФ). Ми це бачимо й читаємо лише у ЗМІ. Сьогодні ПриватБанк є державним банком. У нього прекрасний прибуток, він один із найкращих банків в Україні, підтримує стабільність банківської системи. І цим я задоволений. Щодо розслідування цих справ я знаю, що правоохоронці займаються цим і в Україні, і у США. Чи обмінюються вони інформацією на правоохоронному рівні? Думаю, так, але мені це не відомо", - сказав він в інтерв'ю європейському виданню Politico Europe.

Як повідомлялося, Міністерство юстиції США 6 серпня подало два цивільні позови про конфіскацію майна до Окружного суду Південного округу Флориди, стверджуючи, що комерційну нерухомість у Луїсвіллі (Кентуккі) та Далласі (Техас) було придбано з використанням незаконно привласнених із ПриватБанку коштів і вона підлягає конфіскації на підставі про порушення федерального законодавства про відмивання коштів.

Згідно з документом, екс-власників ПриватБанку Коломойського та Геннадія Боголюбова звинувачують у тому, що вони відмивали частину злочинних доходів, використовуючи низку банківських рахунків підставних компаній, передусім у кіпрському відділенні ПриватБанку, до того як вони переказали кошти до США для купівлі там активів. Як стверджується в позові, позики рідко виплачувалися, окрім як через нові позики.

Коломойський спростував звинувачення Міністерства юстиції США в незаконному привласненні й відмиванні коштів банку і зазначив, що всі інвестиції в США зроблено коштом, отриманим із власного бізнесу.

17 серпня директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив про наявність меморандуму про співпрацю з Федеральним бюро розслідувань США (ФБР, FBI) у справі ПриватБанку, яка пов'язана з бізнесменом Коломойського.

"Єдине, що я можу розголосити, - це те, що в нас давно підписано меморандум про співпрацю з FBI. Деякі люди дуже хотіли його почитати, навіть цілий позов був стосовно цього в Окружному адміністративному суді Києва, де просили нас показати цей меморандум певній громадській організації. Але це рішення не набуло чинності", - сказав Ситник на брифінгу щодо звіту діяльності за I півріччя 2020 року.

Він наголосив, що у справі ПриватБанку є тривала співпраця зі США, але на розкриття інформації повноважень у нього немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА