14:02 06.10.2020

Зеленський вивів гендиректора "Укрпошти" зі складу наглядової ради "Укроборонпрому"

2 хв читати
Зеленський вивів гендиректора "Укрпошти" зі складу наглядової ради "Укроборонпрому"

Президент України Володимир Зеленський припинив повноваження Ігоря Смілянського як члена наглядової ради державного концерну "Укроборонпром".

Як повідомляється на сайті глави держави, відповідний указ №424/2020 президент підписав 6 жовтня.

Як повідомлялося, Смілянський, який обіймає посаду генерального директора АТ "Укрпошта", попросив Зеленського вивести його зі складу наглядової ради "Укроборонпрому". Заяву про прохання, датовану 14 серпня, він оприлюднив на своїй сторінці у Facebook.

"Укрпошта" найближчим часом, сподіваюся, укладе багатомільйонну (в євро) інвестиційну угоду з провідними міжнародними фінансовими інституціями. За їхніми правилами - вони не можуть це робити з особами, залученими до оборонної галузі. Тому сьогодні я попросив президента України вивести мене зі складу наглядової ради ("Укроборонпрому" - ІФ)", - пояснив своє рішення Смілянський.

Зеленський призначив членами наглядової ради "Укроборонпрому" свого помічника Андрія Єрмака та гендиректора "Укрпошти" Смілянського 7 жовтня 2019 року.

АТ "Укрпошта" розраховує у жовтні укласти угоду з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР) і Європейським інвестиційним банком (ЄІБ) про залучення кредиту в розмірі EUR100 млн на будівництво нових сортувальних центрів.

"Укрпошта" входить до сфери управління Міністерства інфраструктури. Надає близько 50 видів послуг у 10,6 тис. відділень у всій Україні, ще близько 1,2 тис. розташовані на неконтрольованій Україною території. Штат підприємства налічує 76 тис. працівників, з яких 33 тис. - листоноші, 13 тис. - оператори поштового зв'язку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА