15:30 06.10.2020

У "Євросолідарності" очікують пояснень від СБУ з приводу листа щодо кандидатів на виборах на Донеччині

3 хв читати
У "Євросолідарності" очікують пояснень від СБУ з приводу листа щодо кандидатів на виборах на Донеччині

Партія "Європейська солідарність" вимагає від Служби безпеки України провести розслідування щодо листа на ім'я лідера цієї політсили Петра Порошенка з проханням про надання інформації щодо кандидатів на місцевих виборах у Донецькій області.

"Європейська солідарність" отримала лист на ім’я лідера нашої партії Петра Порошенка, який підписаний т. в. о начальника Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях паном Русіновим. Про що цей лист? Вони просять надати перелік кандидатів від нашої політичної партії в депутати міських, сільських, селищних районних рад, а також міських, сільських, селищних голів Донецької області з вказівкою населеного пункту та району. Додатково необхідно надати коротку характеристику та докладні біографічні дані на кожного кандидата від політичної партії", - розповів народний депутат від фракції "Євросолідарності" Олексій Гончаренко на брифінгу, повідомляє прес-служба політсили.

Крім того, за його словами, в листі просять надати інформацію про обсяг витрачених коштів на передвиборну кампанію кожного кандидата і про джерела їх походження.

Нардеп уточнив, що лист було отримано через електронну пошту, після чого в партії зв'язалися з УСБУ в Донецькій і Луганській областях й отримали підтвердження наявності листа і того, що Євген Русінов працює в цьому управлінні.

Гончаренко наголосив, що партія розцінює це як політичний тиск на опозицію.

"Це є абсолютно категоричне порушення закону України. Ми розцінюємо це як тиск на нас як опозиційну політичну силу. Чому саме на нас? Може тому, що наша партія є ініціатором створення ТСК по вагнергейту, в якому може бути замішано і керівництво СБУ, бо воно володіло інформацією про спецоперацію, яка була зірвана і "злита" російським спецслужбам", - припустив він.

Нардеп звернувся до глави СБУ Івана Баканова: "Я розумію, що ви друг, брат, сват, кум, сусід, однокласник Зеленського, але, крім цього, ви ще є посадова особа найвищого рангу фактично в Україні і ви маєте керуватися законами України, а не політичною логікою і доцільністю".

На його думку, може бути два варіанти: перший - "ваша свідома команда здійснює тиск на нашу політичну силу як опозиційну політичну силу і другий варіант, що це, вибачте, якийсь ідіот, який працює у вас, робить такі речі, з цим ви маєте розібратися".

"Ми вимагаємо негайного службового розслідування і публічного повідомлення нам про те, що це було, хто це зробив і якщо це не з вашого наказу і не з наказу керівництва порушено закон, то тоді ця людина має понести відповідальність перед законом. І ми хочемо почути результати службового розслідування… Ми очікуємо на реакцію голови СБУ Баканова на цю абсолютно зухвалу чи то провокацію, чи то дійсно тиск на опозицію", - звернувся Гончаренко до керівника СБУ.

На сайті "Євросолідарності" розміщено фотокопію згаданого листа.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА