21:26 06.10.2020

У ЄС похвалили Зеленського за лідерство у просуванні важливих реформ в Україні

2 хв читати
У ЄС похвалили Зеленського за лідерство у просуванні важливих реформ в Україні

Президент України Володимир Зеленський продемонстрував лідерство у просуванні дуже важливих реформ в Україні, особливо земельній, банківській і податковій, повідомив віце-президент Єврокомісії, високий представник Євросоюзу в закордонних справах і з політики безпеки Жозеп Боррель.

"Реформи відіграють дуже важливу роль у порядку денному. Реформи дуже складні. Часто це дуже потужний, дуже складний процес. Я знаю це дуже добре. Я думаю, що ми маємо визнати, що президент Зеленський продемонстрував лідерство у просуванні дуже важливих реформ, особливо земельної, банківської та податкової. У боротьбі з корупцією в нас також є досягнення, наприклад, Вища рада юстиції. Там справді потрібно ще щось робити, але те, що ви вже почали робити з початку свого мандата, це дуже вражає", - сказав Боррель на прес-конференції за результатами 22-го саміту Україна-ЄС у Брюсселі у вівторок.

Він висловив сподівання на те, що Україна справді прийматиме важливі рішення, які безпосередньо впливають на громадян України.

"Наша угода про асоціацію дуже амбітна й далекосяжна, якої ми ще з жодним партнером не маємо", - додав Боррель.

За його словами, в Угоді про асоціацію України та ЄС є багато можливостей, і під час саміту Україна-ЄС їх обговорили, зокрема цифрову економіку, сприяння торгівлі, "зелену" економіку, реформу енергетичного сектора.

"Ваш прогрес - це наш прогрес. Ваша безпека - це наша безпека. Макрофінансова допомога - це частина цього партнерства й мобілізація ресурсів, щоб боротися з COVID-19 - це теж частина нашого партнерства. В нас спільні кордони, спільна історія, спільна культура та спільні цінності. Український народ багато жертвує для свого процвітання, для кращого майбутнього, і це майбутнє є частиною нашого майбутнього. Ви можете на нас розраховувати", - наголосив Боррель.

Також він запевнив у повній підтримці суверенітету, територіальній цілісності та незалежності України, засудженні незаконної анексії Криму й наголосив на необхідності повної імплементації Мінських угод.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА