10:03 07.10.2020

Підстав для перенесення місцевих виборів в Україні на сьогодні немає - Разумков

2 хв читати
Підстав для перенесення місцевих виборів в Україні на сьогодні немає - Разумков

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков наголошує, що перенесення місцевих виборів неможливе.

"Перенесення місцевих виборів у моєму розумінні, як голови Верховної Ради України, неможливе, тому що законних підстав для зміни часу проведення виборів немає", - пояснив він в ефірі одного з телеканалів, повідомляє в середу вранці прес-служба Верховної Ради.

"Вибори мають відбутися "за будь-якої погоди" 25 жовтня 2020 року, як це й заплановано, бо всі процеси запущені", - наголосив Разумков.

Голова Верховної Ради зазначив, що єдиним винятком може стати указ президента України про введення надзвичайного або воєнного стану після рішення РНБО.

"Наступним кроком Верховна Рада або схвалює, або не схвалює таку пропозицію щодо перенесення виборів. Сподіваємося, підстав для цього не буде", - наголосив він, додавши, що наразі таких ініціатив до ВР не надходило.

Разумков, відповідаючи на запитання журналістів, зазначив, що введення надзвичайного стану може бути лише на 30 або 60 днів, вибори можуть бути відстрочені на цей час. "Скасувати проведення виборів немає об'єктивної можливості, оскільки це норма Конституції", - наголосив голова парламенту й додав, що потрібно робити так, щоб була можливість провести вибори на всій території держави.

Разумков також зазначив, що Верховна Рада зробила все для того, щоб вибори відбулися. "Ми спостерігатимемо за виборами й намагатимемося зробити їх цілком прозорими, чесними і, як і інші органи, в рамках своїх обов'язків виконуватимемо цю функцію", - наголосив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА