17:00 07.10.2020

Посольство Азербайджану в Україні обурене закликом нардепа Киви надати допомогу Вірменії

2 хв читати
Посольство Азербайджану в Україні обурене закликом нардепа Киви надати допомогу Вірменії

Посольство Азербайджану в Україні у зверненні до голови Верховної Ради України Дмитра Разумкова заявило про обурення закликом народного депутата Іллі Киви (фракція "Опозиційна платформа - За життя") надати допомогу Вірменії в конфлікті в Нагірному Карабаху.

"Дозвольте висловити наше крайнє обурення з приводу нещодавнього відеозвернення народного депутата Іллі Киви на його сторінці у Facebook про "війну між Туреччиною і Вірменією" із закликом до православних християн "приєднатися до тисячолітнього протистояння християнського і мусульманського світу й надання допомоги Вірменії в цій справі", - зазначено у зверненні, оприлюдненому прес-службою посольства в соцмережі Facebook у середу.

У посольстві наголошують, що такі висловлювання Киви "виправдовують його людиноненависницьке ставлення до людей різної віри, які проживають у мирі та злагоді також і в багатонаціональній та багатоконфесійній Україні".

Зазначається також, що такі висловлювання нардепів не відповідають духу стратегічного партнерства між Україною та Азербайджаном і можуть викликати обурення не тільки в Азербайджані й Туреччині, а також і в української і світової громадськості.

"Такі провокаційні заклики також суперечать затвердженій Стратегії національної безпеки України та статті 37 Конституції України про заборону "пропаганди війни, насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі", - наголосили в посольстві.

Посольство також висловило подяку за нещодавню заяву президента України Володимира Зеленського, який під час спілкування зі ЗМІ в Чернівцях зауважив, що "останніми роками Україна та Азербайджан налагодили тісні відносини і на економічному, і на геополітичному рівнях. Тому Україна стояла і стоятиме на позиції підтримки цієї держави". При цьому він наголосив, що на тлі загострення військової ситуації в зоні вірменсько-азербайджанського конфлікту про надання військової допомоги з боку України будь-якій стороні конфлікту не може йтися.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА