17:17 07.10.2020

Україна програє РФ за рівнем тестування на коронавірус, це питання національної безпеки - нардеп Герасимов

2 хв читати
Україна програє РФ за рівнем тестування на коронавірус, це питання національної безпеки - нардеп Герасимов

Епідемія коронавірусу перетворилася для України на загрозу, співмірну російській агресії, заявляє співголова фракції "Європейська солідарність" Артур Герасимов.

"Сьогодні за рівнем небезпеки для України пандемія коронавірусу вже стала на один щабель поруч із російською агресією... Більше того - обороноздатність держави безпосередньо залежить від подолання хвороби і збереження здоров'я серед військовослужбовців і цивільного населення. У війні переймає той, хто здоровіший, зокрема", - сказав Герасимов під час брифінгу в офісі партії "Європейська солідарність".

Він нагадав, що у 1919 році епідемія тифу стала однією з причин, яка підкосила спротив української армії проти червоної навали більшовиків. "Боронь Боже, щоб наразі ситуація повторилася. Тому на сьогодні одна з ключових протидій епідемії - це масові тестування. І тут - ми неодноразово про це говорили - Україна є найгіршою в Європі за показниками (тестування - ІФ) на кількість населення. І що ще гірше, ми в декілька разів поступаємося за проведеннями тестів на кількість населення навіть країні-агресору", - наголосив народний депутат.

Він зазначив, що масштаби епідемії коронавірусної інфекції в Україні - це результат некомпетентності та бездіяльності чинної влади.

"Наразі були б в нагоді ці міфічні 10 мільйонів тестів, які Зеленський зустрічав на комерційних рейсах, які після того ніхто не бачив... Для нашої з вами країни епідемія коронавірусу становить не меншу небезпеку, ніж російська агресія. Це сталося тому, що некомпетентність, непрофесійність, а тепер, ми вже бачимо, й бездіяльність та інші "пріоритети" влади довели до цієї ситуації", - зазначив Герасимов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА