07:40 08.10.2020

Лондон разом із партнерами працюватиме над санкціями проти РФ за інцидент з Навальним

2 хв читати
Лондон разом із партнерами працюватиме над санкціями проти РФ за інцидент з Навальним

Велика Британія разом із партнерами буде працювати над введенням санкцій проти російських посадовців у зв'язку з інцидентом з опозиціонером Олексієм Навальним, повідомив в середу глава МЗС Великої Британії Домінік Рааб.

"Ми будемо працювати разом із нашими міжнародними партнерами, щоб просувати санкції проти російських посадовців і інших, хто вважається відповідальним за цей злочин, а також проти тих, хто брав участь у розробці програми хімічної зброї "Новачок", - йдеться в заяві Рааба, опублікованій на сайті британського уряду.

Раніше в середу Франція і Німеччина повідомили, що передадуть європейським партнерам свої пропозиції щодо санкцій проти фізичних осіб і однієї структури в зв'язку з інцидентом з Навальним.

Навальному стало погано 20 серпня в польоті з Томська в Москву. Літак здійснив екстрену посадку в аеропорту Омська. Опозиціонер був госпіталізований в комі до реанімації омської лікарні. 22 серпня його перевезли на лікування до Німеччини в берлінську клініку Charite. 2 вересня влада ФРН з посиланням на лабораторію Бундесверу оголосила, що в організмі Навального виявлені сліди отрути з групи "Новачок". 7 вересня в клініці повідомили, що Навального вивели зі штучної коми і його стан покращився.

9 вересня німецькі ЗМІ з посиланням на німецьке міністерство оборони повідомили, що Берлін передав в ОЗХЗ результати дослідження Навального і не бачить необхідності направляти їх безпосередньо Росії.

6 жовтня ОЗХЗ повідомила, що Навальний був отруєний різновидом нервовопаралітичної речовини "Новачок", яка не значиться в списках додатків про хімічні речовини до Конвенції про заборону хімічної зброї. Німеччина запропонувала ОЗХЗ передати ці висновки всім країнам-учасницям Конвенції про заборону хімічної зброї, повідомили в міжнародній організації.

Російська влада відкидає обвинувачення у причетності до інциденту з Навальним.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА