11:34 09.10.2020

Сергій Притула виступає за приватизацію неефективних КП у Києві

1 хв читати
Сергій Притула виступає за приватизацію неефективних КП у Києві

Кандидат від партії "Голос" на посаду мера Києва, шоумен, ведучий, волонтер Сергій Притула вважає за доцільне зменшити кількість комунальних підприємств (КП) у столиці, а неефективні - приватизувати.

Під час онлайн-спілкування з користувачами соцмереж у четвер увечері, відповідаючи на запитання про те, чи буде реформа КП, особливо тих, які не виконують належним чином свої завдання, Притула сказав: "Треба дивитися, про яку саме КПшку йде мова. Їх близько тисячі в столиці... Є розуміння до підходу роботи з комунальними підприємствами дуже просте: має бути якийсь чіткий KPI роботи цього комунального підприємства. Якщо керівництво цієї КПшки справляється із завданнями, то нехай працює".

Проте, на думку представника "Голосу", якщо йдеться про максимально неефективне управління, незалежно від керівника, і "КП в подальшому стає величезною дірою в міському бюджеті", то є сенс "приватизувати цю історію", тобто передати те, чим займається комунальне підприємство, приватному підприємцю, приватній структурі, яка робитиме те саме, але, "можливо, ефективніше, а можливо, навіть і дешевше".

Притула також розповів про явище "мертвих душ", які числяться в штатах деяких КП, але насправді не працюють, а потім "виявляється один двірник на квартал".

"Є велике бажання зробити реорганізацію, подивитися, що відбувається, провести аудит та зайнятися кадровою політикою", - поділився планами кандидат на посаду мера столиці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА