16:12 10.10.2020

Фракція "Батьківщина" ініціює зміни до бюджету у зв'язку з поширенням коронавірусу в Україні - Тимошенко

2 хв читати
Фракція "Батьківщина" ініціює зміни до бюджету у зв'язку з поширенням коронавірусу в Україні - Тимошенко

Фракція "Батьківщина" планує ініціювати внесення змін до бюджету, щоб передбачити гроші на забезпечення пацієнтів із COVID-19 безкоштовними тестами та ліками під час стаціонарного та амбулаторного лікування, а лікарів - гідною зарплатою і доплатами, заявила голова партії Юлія Тимошенко.

"20 жовтня ми ініціюватимемо перегляд того рішення щодо бюджету, яким виділялися гроші на COVID-19. Це потрібно для того, щоб перерозподілити кошти й спрямувати їх, у тому числі на безкоштовні ліки, на безкоштовні тести, як в державних, так і в приватних лабораторіях, і обов'язково на заробітні плати лікарям. Потрібно, щоб медики отримали обіцяну надбавку в 300%. Нам потрібно сьогодні з усього світу зібрати наших лікарів додому і забезпечити їх гідними зарплатами, не нижчими, ніж у сусідній Польщі", - заявила Тимошенко під час спілкування з медиками Прилуцької центральної міської лікарні в Чернігівській області, повідомляє прес-служба партії.

Тимошенко також озвучила програму з п'яти кроків, які мають бути негайно втілені для запобігання поширенню коронавірусу.

Так, вона пропонує відкрити єдину багатоканальну гарячу лінію, куди зможуть звертатися українці з симптомами коронавірусу, забезпечити хворих безкоштовними тестами, які братимуть протягом доби після звернення на гарячу лінію і робитимуть за 24 години, а також створити мобільні бригади, забезпечені автотранспортом, засобами індивідуального захисту та наборами для тестування, щоб хворим не доводилося виходити з дому. Крім того, програма Тимошенко передбачає надавати безкоштовні ліки для пацієнтів із підтвердженим COVID-19 і розгорнути додаткові ліжкомісця для хворих на коронавірусну хворобу.

Тимошенко наполягає, що безкоштовне тестування мало бути організоване набагато раніше.

"Батьківщина" неодноразово наголошувала на необхідності залучення до тестування приватних клінік - із тим, щоб для людей це тестування було безкоштовним. Утім, влада пішла на це лише зараз, під тиском опозиції! Така ж ситуація наразі складається і з залученням вітчизняних потужностей для виробництва кисню та медичного обладнання. Україна могла б забезпечувати людей необхідними засобами й сприяти їх виробництву у власній країні. Але чомусь на такі важливі рішення у влади не вистачає політичної волі", - наголосила вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА