14:48 12.10.2020

Україна взаємодіятиме з Польщею з метою подальшої євроінтеграції

2 хв читати
Україна взаємодіятиме з Польщею з метою подальшої євроінтеграції

Україна та Польща мають намір взаємодіяти з метою подальшого поглиблення відносин України з Європейським Союзом, йдеться у спільній заяві президентів обох країн Володимира Зеленського та Анджея Дуди, розміщеній на сайті глави Української держави за результатами їхньої зустрічі в Києві у понеділок.

"Підтверджуємо налаштованість обох держав взаємодіяти з метою подальшого поглиблення відносин України з Європейським Союзом на принципах асоціації та глибокої економічної інтеграції. Позитивно оцінюємо підсумки 22-го Саміту Україна - Європейський Союз, який відбувся 6 жовтня цього року", - йдеться в заяві.

Президенти України та Польщі також відзначають важливість взаємовигідного економічного співробітництва з метою повного використання можливостей, що пропонуються українським і польським ринками в контексті функціонуючої поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі між ЄС та Україною.

"Вбачаємо необхідність невідкладно активізувати роботу Українсько-польської Міжурядової комісії з питань економічного співробітництва. Інтересам двох держав відповідає зростання обсягів взаємних інвестицій в Україні та Польщі, для чого важливо створювати сприятливі умови для ведення бізнесу", - наголошується в заяві.

Глави держав також наголошують на необхідності подальшої співпраці в енергетичній сфері для зміцнення енергетичної безпеки у регіоні та Європі загалом. "Бачимо важливість підвищення надійності та диверсифікації постачань енергоносіїв, а також забезпечення прозорості енергетичного сектору", - заявляють Зеленський і Дуда.

Президенти наголошую на необхідності співпраці України та Польщі "з метою посилення ролі нашого регіону як важливого транспортно-транзитного, інфраструктурного та інноваційно-інвестиційного центру для Європейського континенту".

Крім того, як зазначається в заяві, Польща підтримує поглиблення співпраці України з ініціативою "Тримор’я".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА