14:50 12.10.2020

Дуда: Кордони України мають бути повернені до міжнародно визнаних, а санкції проти РФ повинні тривати, доки не скінчиться окупація

2 хв читати
Дуда: Кордони України мають бути повернені до міжнародно визнаних, а санкції проти РФ повинні тривати, доки не скінчиться окупація

Президент Польщі Анджей Дуда знову наголосив на необхідності відновлення міжнародно визнаних кордонів України та збереженні санкцій проти РФ, доки не скінчиться окупація.

"Я підтверджую: Польща стоїть пліч-о-пліч з Україною в питанні кордонів України, що ці кордони мають бути повернені до міжнародно визнаних. А це означає і повернення контролю України над частиною Донецької та Луганської областей, і повернення контролю України над Кримом. Я чітко хочу наголосити: питання Криму тут також дуже важливе", - сказав він на спільній прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським у Києві в понеділок.

Дуда додав, що Польща стоїть на позиції, що Крим окупований, і говорить це не лише в Києві та Варшаві, а й на міжнародних форумах.

"Санкції, які у зв'язку з російською агресією було застосовано, для нас цілком природні, і вважаємо, що доти, доки не скінчиться окупація, санкційна політика має бути рішуче продовжена, і будемо про це постійно апелювати до держав ЄС, інших міжнародних спільнот. Тут для нас ситуація зрозуміла: будь-яке переміщення кордонів після Другої світової війни, незважаючи на народи, їхнє право на становлення, є неприпустимим, міжнародна спільнота ніколи не може на це погодитися, і, я сподіваюся, на це не погоджуватиметься", - наголосив польський президент.

Глава держави нагадав, що у 2022 році Польща головуватиме в ОБСЄ, і запевнив у підтримці України в цій організації.

"І там також, запевняю вас, пане президенте, українські питання, питання суверенітету України, кордонів України будуть на порядку денному, ми пам'ятатимемо про це, і Україна може розраховувати на польську підтримку", - зазначив Дуда.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА