16:25 12.10.2020

Глави МЗС ЄС згодні впровадити санкції проти причетних до інциденту з Навальним, постпреди в середу погодять санкційний список

2 хв читати

Глави МЗС ЄС згодні впровадити санкції проти осіб, причетних до події з російським опозиціонером Олексієм Навальним, повідомив у Twitter журналіст радіо "Вільна Європа" Рікард Йозвяк.

"Міністри закордонних справ ЄС погодилися підготувати нові санкції проти Росії через отруєння провідного опозиціонера Олексія Навального", - повідомив він, посилаючись на джерела.

За його словами, постпреди ЄС у середу погодять санкційний список.

Глава МЗС Німеччини Гайко Маас, прибувши до Люксембурга в понеділок уранці, заявив журналістам, що ФРН і Франція спільно виробили варіанти обмежувальних заходів у зв'язку з отруєнням Навального та запропонують їх до розгляду на Раді ЄС.

Раніше в жовтні газета Le Monde з посиланням на джерела повідомляла, що Париж і Берлін визначилися щодо питання санкцій стосовно Росії через те, що сталося з опозиціонером Навальним. За даними видання, пропозицію буде винесено для затвердження на рівні ЄС. За даними видання, під санкції можуть підпасти дев'ять співробітників адміністрації президента РФ і силових відомств - пропонується заборонити їм в'їзд до Європи та заморозити їхні активи в ЄС.

6 жовтня ОЗХО повідомила, що Навального отруїли різновидом нервово-паралітичної речовини "Новачок", яка не значиться в списках додатка про хімічні речовини до Конвенції про заборону хімзброї. Німеччина запропонувала ОЗХО передати ці висновки всім країнам-учасницям Конвенції про заборону хімзброї, повідомили в міжнародній організації.

Російська влада відкидає звинувачення в причетності до інциденту з Навальним.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА