18:18 12.10.2020

"Євросолідарність" передаватиме всі факти порушень під час місцевих виборів в Україні моніторинговій місії ОБСЄ

2 хв читати
"Євросолідарність" передаватиме всі факти порушень під час місцевих виборів в Україні моніторинговій місії ОБСЄ

Лідер команди партії "Європейська солідарність" на виборах до Київради Марина Порошенко та глава списку "Євросолідарності" до Київської облради Вікторія Сюмар провели зустріч із головою моніторингової місії ОБСЄ Інгібйорг Сольрун Гісладоттір і політичним аналітиком місії Дімашем Алжановим, під час якої висловили свій погляд на перебіг виборчої кампанії в Україні.

Як повідомляє в понеділок прес-служба партії, під час обговорення Порошенко зазначила, що ці вибори будуть важливими індикатором усього, що відбувається в Україні за останні півтора року правління абсолютно некомпетентної центральної влади.

"У нас є серйозні сумніви щодо інституційної спроможності нинішньої влади провести ці вибори. Велике занепокоєння викликає незалежність виборчих комісій та їх можливість повноцінно працювати з огляду на епідемію коронавірусу. З огляду на складність виборчого процесу ми очікуємо досить велику кількість порушень і, відповідно, оскаржень рішень виборчих комісій. І тут нас особливо непокоїть спроможність судів оперативно та неупереджено розглядати справи та ухвалювати справедливі рішення, щоб захистити вибір громадян", - сказала вона.

Сюмар зазначила, що "Євросолідарність" під час передвиборної кампанії стикається з великою кількістю порушень і тиском. Зокрема, вона розповіла про блокування "Приватбанком" рахунків партії, порушення при розподілі посад у виборчі комісії всіх рівнів, пошкодження білбордів із рекламою політсили в Черкаській області та перешкоджання розміщенню зовнішньої реклами партії у Волинській і Полтавській областях.

Також учасники зустрічі наголосили, що "Євросолідарність" є партією з чіткими ідеологічними установками - орієнтацією на європейські стандарти та захист державного суверенітету.

"Учасники зустрічі домовилися про подальшу співпрацю і передання всіх фактів порушень під час виборів моніторинговій місії ОБСЄ", - ідеться в повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА