16:34 13.10.2020

Україна й Алжир планують провести бізнес-форум

2 хв читати
Україна й Алжир планують провести бізнес-форум

Міністри закордонних справ України та Алжиру Дмитро Кулеба та Сабрі Букадум під час телефонної розмови домовилися про проведення наступного місяця другого раунду політичних консультацій між зовнішньополітичними відомствами двох країн.

Як повідомляє прес-служба МЗС України у вівторок, у рамках консультацій відбудеться предметне обговорення широкого спектра питань двосторонніх відносин: від підтримки суверенітету і територіальної цілісності України на міжнародній арені до розвитку співпраці у сферах промисловості, освіти й туризму.

"У рамках політичних консультацій Україна й Алжир планують підписати угоду про створення спільної міжурядової комісії з питань двосторонньої співпраці як ефективного інструменту просування торгівлі й інвестицій, а також провести бізнес-форум за участю провідних українських і алжирських компаній", - сказав Кулеба.

Український міністр наголосив, що в рамках оновленого бачення розвитку відносин України з Африканським континентом МЗС України поставило собі на меті відкрити можливості Алжиру для українського бізнесу. За його словами, неприпустимою є ситуація, коли з важливими країнами регіону, зокрема Алжиром, який за підсумками 2019 року став другим найбільшим торговельним партнером України в Африці, не відбуваються активні двосторонні контакти на політичному рівні.

Також Кулеба запросив Букадума відвідати Україну з офіційним візитом у зручний для нього час.

У МЗС України зазначили, що у 2019 році загальний обсяг торгівлі товарами та послугами між Україною і Алжиром досяг рекордного для двосторонніх відносин показника - $614,4 млн. За підсумками минулого року Алжир став другим після Єгипту найбільшим торговельним партнером України в Африці.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чутки про комунальний колапс у Києві – фейк

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА