11:33 14.10.2020

Порошенко привітав захисників України

2 хв читати
Порошенко привітав захисників України

П'ятий президент України (2014-2019 рр.), лідер партії "Європейська солідарність" Петро Порошенко привітав українських військовослужбовців і всіх українців із Днем захисника України.

"Вітаю зі святом наших воїнів! В першу чергу тих, хто несе службу на передовій, в зоні Операції об’єднаних сил. Слова подяки пожежникам, які приборкали вогонь на Луганщині... Вітаю всіх українців з Днем захисника України! З Днем УПА! З Днем козацької слави! І з Днем Покрови!" - йдеться в привітанні Порошенка, розміщеному на сайті "Європейської солідарності" в середу.

Політик окремо привітав українських лікарів, які, "попри неспроможність та недієздатність влади, захищають Україну від коронавірусу". "Вони ризикують своїми життями, як і військові на фронті", - зазначив він.

За словами Порошенка, День захисника України - "одне з найбільших свят" у країні. "Україна – країна героїв. Яким ми з вами зобов’язані незалежністю. Героїв різних поколінь і епох, різного віку і статі. Княжа дружина і козаки-запорожці. Армія УНР і УПА. Українці, які захищали Вітчизну від Леніна і Троцького, Гітлера і Сталіна. І які боронять її зараз від Путіна. Міцний духом народ призупинив російську агресію. Армія стала підготовленою, впевненою і сильною. Захисники державності не дадуть перейти червоні лінії. Бо ці червоні лінії того ж кольору, що кров тисяч захисників Україні, які загинули, боронячи Вітчизну", - наголошується у привітанні.

Він назвав дивним, що в проекті бюджету на наступний рік видатки на армію зменшуються вперше з часів екс-президента Віктора Януковича. "Зірване виконання державного оборонного замовлення на поточний рік. Згортаються успішні реформи з речового забезпечення та харчування. На паузі – житлова програма для військових... Грошове забезпечення практично заморожено, і про плани його збільшення нічого не відомо", - зазначив політик.

"Стали забувати, що головна людина в армії – це солдат, воїн. І головне, до речі, не гроші, а ставлення. Навіть без сучасної військової оптики, неозброєним оком видно, що армія для влади, на жаль, більше не пріоритет... Та з якою б прохолодою влада не ставилася до військових та ветеранів, як би вона не випихувала армію на периферію громадської думки, народ шанує і поважає свою армію. Ми з вами пишаємося нею. Саме Збройні сили мають найвищий авторитет у суспільстві", - наголосив лідер "Європейської солідарності".

"Ми нічого не хочемо більше, ніж миру. Але більшість з нас розуміє, що дипломатія може бути успішною, лише коли вона спирається на сильну армію", - наголосив Порошенко у своєму привітанні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА