14:43 14.10.2020

Тимошенко виступає за впровадження обов'язкового медичного страхування в Україні

2 хв читати
Тимошенко виступає за впровадження обов'язкового медичного страхування в Україні

Ефективну систему охорони здоров'я в Україні можна побудувати тільки шляхом впровадження обов'язкового медичного страхування, зазначає лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко.

"З огляду на сьогоднішній стан економіки і бюджету, тільки обов'язкове медичне страхування здатне надати належний рівень фінансування медицини. Не можна сидіти склавши руки, треба наполегливо пропонувати зміни реформи охорони здоров'я", - наголосила Тимошенко під час зустрічі з працівниками та керівництвом реабілітаційного центру Полтавської центральної районної лікарні.

Водночас вона нагадала про обіцяні президентом й урядом 300% доплати медикам, які лікують людей від коронавірусної інфекції COVID-19. Ці гроші, переконана політик, медичні працівники, лікарі, працівники бригад швидкої мають отримати гарантовано.

"Є проблема, тому що сьогодні погодинно рахують, скільки медик перебував із хворим на COVID-19, і від цього нараховують відсотки. Якщо медичний персонал, лікарі контактують із хворими, то гарантовано має бути 300% доплати до місячного окладу. Важливо, щоб доплати отримували й медики, що працюють у лікарнях, де є інфекційні відділення з хворими COVID-19... Не потрібно розділяти на ковідні й нековідні бригади швидкої допомоги, а всіх нормально забезпечувати надбавками в 300%", - зазначила лідер партії.

Тимошенко вважає, що в бюджеті на наступний рік пріоритетними мають бути визнані насамперед охорона здоров'я та освіта. І "Батьківщина", запевнила лідер партії, відстоюватиме цю позицію у Верховній Раді.

Раніше Тимошенко і депутати "Батьківщини" зареєстрували в парламенті законопроект №3464 про загальнообов'язкове медичне страхування.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА