12:47 15.10.2020

ТКГ обговорювала можливість розробки плану дій із виконання Мінських угод з метою врегулювання конфлікту на Донбасі - спецпредставник ОБСЄ у ТКГ Грау

2 хв читати
ТКГ обговорювала можливість розробки плану дій із виконання Мінських угод з метою врегулювання конфлікту на Донбасі - спецпредставник ОБСЄ у ТКГ Грау

Спеціальний представник чинного голови ОБСЄ в Україні та у Тристоронній контактній групі (ТКГ) посол Гайді Грау після чергових зустрічей ТКГ та її робочих груп у форматі відеоконференцій повідомила, що ТКГ детально обговорювала можливість розробки плану дій із виконання Мінських угод із метою врегулювання конфлікту на Донбасі.

"Спостереження Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ свідчать, що прихильність режиму припинення вогню загалом, як і раніше, дотримується. Завдяки цьому стало легше погоджувати гарантії безпеки на місцях для проведення ремонтних робіт і технічного обслуговування найважливіших об'єктів цивільної інфраструктури обабіч лінії зіткнення. Це дуже важливо для цивільного населення напередодні зими", - йдеться у заяві Грау.

Водночас вона наголосила, що протягом останніх двох із половиною місяців, згідно з даними СММ, не було жодної цивільної жертви внаслідок обстрілів, проте міни та боєприпаси, які не розірвалися, продовжують ранити та вбивати.

"Я закликаю сторони конфлікту приділити більше уваги питанням розмінування і затвердити оновлений план розмінування", - йдеться в заяві.

Зазначається, що дискусії в Політичній робочій групі знову не просунулися через різні оцінки учасників щодо постанови Верховної Ради №795-IX "Про призначення чергових місцевих виборів у 2020 році".

"ТКГ детально обговорювала можливість розробки плану дій із виконання Мінських угод з метою врегулювання конфлікту", - повідомила Грау.

Крім того, в заяві зазначили, що робоча група з гуманітарних питань розглядала питання взаємного звільнення та обміну осіб, які утримуються у зв'язку з конфліктом, зокрема, визначення юридичного статусу низки раніше звільнених осіб.

"Я закликаю учасників консультацій, вирішуючи ці питання, не випустити з уваги доручення Паризького саміту "нормандського формату" реалізувати взаємне звільнення та обмін за принципом "всіх на всіх", - закликала спецпредставник ОБСЄ у ТКГ.

Як повідомлялося, 14 жовтня відбулося чергове засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) в режимі відеоконференції за участю делегацій України та Російської Федерації і за модераторства ОБСЄ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА