14:41 15.10.2020

ЄС: Призов жителів незаконно анексованого Криму в армію РФ - продовження політики підривання суверенітету та територіальної цілісності України

1 хв читати
ЄС: Призов жителів незаконно анексованого Криму в армію РФ - продовження політики підривання суверенітету та територіальної цілісності України

Європейський Союз вважає, що призов у російську армію жителів незаконно анексованого Росією Криму є частиною зусиль із підривання суверенітету та територіальної цілісності України.

Відповідну заяву в четвер у Брюсселі зробив прес-секретар високого представника з питань зовнішньої політики та політики безпеки ЄС.

"Російська Федерація проводить примусовий призов на військову службу жителів незаконно анексованої Автономної Республіки Крим і міста Севастополя. Це частина тривалих зусиль із підривання суверенітету та територіальної цілісності України з подальшими спробами насильницької інтеграції незаконно анексованого Криму і Севастополя до складу Росії, є порушенням міжнародного гуманітарного права", - заявили в ЄС.

Крім того, в Євросоюзі нагадали, що РФ "пов'язана міжнародним правом і зобов'язана забезпечувати захист прав людини на півострові".

У заяві знову нагадується про політику невизнання незаконної анексії Криму Росією. "Європейський Союз не визнає і не визнає незаконної анексії Автономної Республіки Крим і міста Севастополя. Європейський Союз, як і раніше, очікує, що Росія припинить усі порушення міжнародного права на Кримському півострові", - зазначається в заяві.

Прес-секретар також нагадав, що лідери ЄС на останньому саміті Україна-ЄС, який відбувся 6 жовтня, "недвозначно підтвердили, що Європейський Союз непохитно підтримує незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів, і покарав тих, хто несе відповідальність за тривалі порушення міжнародного права".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА