10:10 16.10.2020

Ініційоване Зеленським опитування проведе громадська організація, а оплатять меценати - нардеп Кравчук

2 хв читати
Ініційоване Зеленським опитування проведе громадська організація, а оплатять меценати - нардеп Кравчук

Анонсоване президентом України Володимиром Зеленським всенародне опитування 25 жовтня проведе громадська організація, яку буде офіційно представлено пізніше, повідомила заступник глави фракції "Слуга народу" Євгенія Кравчук.

"Я думаю, що найближчим часом про цю громадську організацію заявлять офіційно. Це буде громадська організація, яка цим займатиметься спільно із соціологами. Наскільки я знаю, розглядається варіант паралельно провести екзит-пол саме за відповідями людей, за цим опитуванням, щоб його можна було оприлюднити відразу та звірити з офіційними результатами", - розповіла Кравчук в ефірі "Громадського радіо".

Вона уточнила, що фінансування опитування візьмуть на себе меценати.

"Є багато меценатів, небайдужі люди, це не такі великі кошти, які виділять або вже виділили на такий процес. Політичну відповідальність несе за це ініціатор цього опитування. Я впевнена, що всі ці страшилки найближчим часом будуть розвіяні", - повідомила нардеп.

"Кошти будуть українського походження. Законодавчо не закріплений цей юридичний вплив, але рішення у будь-якому разі ухвалюватиметься в парламенті. Юридично це опитування закріплять нардепи або президент, які подадуть відповідний законопроект", - додала Кравчук.

Як повідомлялося, 13 жовтня Зеленський оголосив про проведення в країні в день голосування на місцевих виборах 25 жовтня всенародного опитування, на якому громадянам буде запропоновано відповісти на п'ять запитань. Говорячи про те, які буде запропоновано запитання, він сказав: "Про це пізніше".

14 жовтня Зеленський запропонував українцям, відповідаючи на перше запитання на всенародному опитуванні, висловитися про те, чи треба впроваджувати в країні довічне ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах.

15 жовтня він оприлюднив друге запитання до громадян України: висловитися про те, чи підтримують вони створення на Донбасі вільної економічної зони.

16 жовтня було оприлюднено ще три запитання: чи треба скоротити кількість депутатів у Верховній Раді до 300, чи підтримують громадяни легалізацію в Україні медичного канабісу для зниження болю в тяжкохворих і чи потрібно Україні на міжнародному рівні порушити питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА