15:45 16.10.2020

Майже половина жителів Кропивницького готові віддати голос за чинного мера - опитування "Рейтингу"

2 хв читати
Майже половина жителів Кропивницького готові віддати голос за чинного мера - опитування "Рейтингу"

Майже половина населення Кропивницького готові проголосувати на міських виборах за чинного мера Андрія Райковича, високий рейтинг на виборах до міської ради і у партії "Пропозиція", висуванцем якої є Райкович, свідчать результати опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

Згідно з оприлюдненими у п'ятницю даними, серед кандидатів у мери Кропивницького лідером є Райкович (партія "Пропозиція"): 49,2% серед тих, хто голосуватиме і визначився з вибором. 24,9% готові підтримати Артема Стрижакова (партія "Перспектива міста"), 8% - Анатолія Ларіна ("Опозиційна платформа - За життя"), 6,9% - Ольгу Ковальову-Алокілі ("Слуга народу"), 4,4% - Олександра Цертія (ВО "Батьківщина"). Рейтинги інших кандидатів - менше ніж 3%. Не визначились, за кого голосувати, майже 12% опитаних.

Моделювання другого туру виборів мера показало, що за умови виходу Райковича та інших потенційних кандидатів, чинний мер отримав би перемогу. У парі зі Стрижаковим з результатом 56% проти 33%, у парі з Ларіним - 65% проти 18%, у парі з Ковальовою-Алокілі - 66% проти 17%.

За даними опитування, 67% відповіли, що обов'язково візьмуть участь у місцевих виборах, ще 22% - вагаються, чи брати участь, 10% - малоймовірно, що голосуватимуть.

У рейтингу до міської ради Кропивницького лідирує партія "Пропозиція" з підтримкою тих, хто голосуватиме і визначився з вибором. Далі - партія "Перспектива міста", яку готові підтримати 18,8%, "Слуга народу" - з показником 11,4%, "ОПЗЖ" - 9,7%, "Європейська солідарність" - 8,4%, "Батьківщина" - 7%, "За майбутнє" - 4,4%, "Рідне місто" - 4,3%. Рейтинг інших партій - менше ніж 3%. Не визначились - майже 11%.

Опитування проводилося 3-10 жовтня серед жителів Кропивницького віком 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю. Вибіркова сукупність: 1103 респонденти. Метод опитування: особисте формалізоване інтерв'ю (face-to-face). Помилка репрезентативності дослідження: не більше ніж 3,0%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА