16:05 16.10.2020

Порошенко: Запорука успішної боротьби з епідемією коронавірусу - компетентні органи на місцях

3 хв читати
Порошенко: Запорука успішної боротьби з епідемією коронавірусу - компетентні органи на місцях

Для успішної боротьби з епідемією коронавірусу в Україні необхідна компетентна влада на місцях, вважає п'ятий президент України, народний депутат (фракція "Європейська солідарність") Петро Порошенко.

Під час поїздки до Рівненської області Порошенко наголосив, що головний пункт антивірусного плану - це з дотриманням усіх карантинних вимог прийти на вибори 25 жовтня і проголосувати за професійних, відповідальних кандидатів, повідомляє прес-служба "Євросолідарності".

"25 жовтня прохання обов’язково одягнути маску і прийти на місцеві вибори, і з дотриманням соціальної дистанції – проголосувати за професійну команду в кожній області, місті, ОТГ і районі", - зазначив Порошенко.

"Важливо, щоб місцеве самоврядування було запобіжником проти некомпетентності, дилетантства "зеленої" влади. Місцеві вибори мають стати потужним, неначе корабельний ревун, сигналом, який дасть зрозуміти слугам, що "триумфальное шествие зеленой власти" завершилося. Зелень падає восени", - додав він.

Нардеп зазначив, що сім місяців із початку епідемії було витрачено, і нині Україна входить до десятки держав із найгіршою динамікою поширення хвороби у світі.

"Коли хворих на всю країну були ще одиниці, і влада вірила, що криза омине Україну стороною, Зеленський урочисто оголосив себе головою Координаційної ради з протидії епідемії. У травні – хвалькувато назвав себе майстром спорту з боротьби з коронавірусом. Доголовувався. Результат "чемпіона" кожен з вас може оцінити сам. Україна – в десятці антилідерів у світі з найвищими темпами поширення хвороби. У війні з коронавірусом Верховний Головнокомандувач капітулював. Ситуація вийшла з-під контролю влади", - констатував Порошенко.

"Сім місяців часу, – у гонитві за лайками – згаяно на відосики. Колись Кашпіровський по телевізору лікував енурез. Чумак воду заряджав. А Зеленський відосиками лікує ковід", - сказав він.

Він зазначив, що держава, за даними Рахункової палати, не закупила жодного апарату штучної вентиляції легенів.

"У лікарнях обмаль ліків, немає тестів, пульсоксиметрів. Пацієнти як мінімум 80 відсотків витрат сплачують із власної кишені. Багато міст на порозі гострого дефіциту ліжкомісць. Сьогодні в Києві оголосили в двох лікарнях, що вони переповнені. Лягти в лікарню практично неможливо. Лише в коридор. І днями чекати, поки до нового хворого дійдуть руки, бо лікарів теж бракує. Тисячі лікарів звільнилися або виїхали за кордон. Гострий дефіцит медичного кисню. І зараз Roshen і фонд Порошенка вийшли на американських виробників. Купують за власні кошти кисневі концентратори. Але найперша партія може бути лише в грудні", - розповів Порошенко.

Порошенко зазначив, що з початку пандемії лікарні у всій Україні вже отримали як благодійну допомогу 50 нових і відновлених апаратів ШВЛ, 157 тис. захисних костюмів, 10 тис. противірусних окулярів, десятки тисяч тестів. Наразі одне з українських підприємств завдяки кредиту Міжнародного інвестиційного банку під мінімальні відсотки почало виробляти високоякісні медичні костюми, і першу партію в 27 тис. замовила компанія Roshen.

"Як єдина державницька опозиційна сила, ми діємо за принципом "критикуючи – пропонуй". Минулого тижня "Європейська солідарність" оприлюднила уточнений план із семи пунктів протидії пандемії – з фаховими порадами і вимогами до влади, як центральної, так і місцевої", - нагадав нардеп.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА