20:33 17.10.2020

В "Євросолідарності" закликали Зеленського направити зайві гроші на протидію поширенню COVID-19, а не на опитування

2 хв читати

У фракції "Європейська солідарність" закликали президента України Володимира Зеленського в разі наявності зайвих коштів направити їх на протидію поширенню COVID-19, зокрема, на захисні маски, костюми, антисептики членам територіальних виборчих комісій напередодні місцевих виборів, повідомила прес -служба політсили.

"Якщо у президента є зайві гроші, або у "Слуг народу" - направте їх на боротьбу з ковідом. Петро Порошенко за час пандемії 100 млн грн передав для того, щоб закупити 167 тис. захисних костюмів. І 200 лікарень в усіх регіонах України за це дякують. Якщо у Зеленського є зайві 2 копійки, нехай забезпечить масками", - сказала співголова фракції "Європейська Солідарність" Ірина Геращенко в ефірі телеканалу "Інтер".

"Зокрема членам ТВК, які підуть на дільниці, де будуть сидіти там кілька днів, рахувати нові складні бюлетені. Якщо у "Слуги народу" є зайві кошти, треба їх направити на забезпечення антисептиками і масками", - додала нардеп.

Також Геращенко заявила, що питати громадян про покарання для корупціонерів під час опитування президента є корупцією.

"73% українців дали Зеленському велику владу і найняли його як слугу, щоб він виконував свої зобов'язання. У нього є право законодавчої ініціативи, і якщо він хоче довічне за корупцію - у нього є відповідний апарат. У нього є законопроект, у нього є монобільшість, яка прийме законопроект про корупцію, якщо він буде правильним, ми проголосуємо", - наголосила Геращенко.

Вона зазначила, що якщо Зеленський хоче, щоб парламент проголосував за законопроект про вільні економічні зони, то для цього йому потрібно зареєструвати його.

Геращенко вважає, що масове опитування в умовах коронавірусу біля дільниць створить додаткові ризики для здоров'я українців.

"Президент може запитувати, але йдеться про місцеві вибори, які стосуються тарифів, інфраструктури, питань міст. Не треба все це розбавляти питаннями, які не стосуються цього. Якщо хочете провести опитування, то запустіть його за системою "Дія" і хоч щодня їх проводьте. Це державна організація, а не інтерв'юери будуть проводити опитування в умовах коронавірусу, коли в червоній зоні половина міст", - зазначила вона.

Геращенко закликала зробити все можливе для проведення безпечних виборів, щоб виборці наділи маски, взяли антисептики, проголосували, а не затримувати їх жодної зайвої хвилини.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА