12:22 19.10.2020

Садовий закликає книгарні Львова не знімати з продажу книгу про справу поета Стуса

3 хв читати
Садовий закликає книгарні Львова не знімати з продажу книгу про справу поета Стуса

Міський голова Львова Андрій Садовий закликає книжкові магазини міста не знімати з продажу книгу Вахтанга Кіпіані про справу українського поета Василя Стуса у зв'язку з рішенням Дарницького райсуду Києва.

"Звертаюся до українців - зайдіть до книгарень і купіть цю книжку. Це найкращий спосіб продемонструвати своє ставлення до таких заборон. Також звертаюся до львівських книгарень - не бійтеся і не забирайте книжки з полиць. У разі виникнення будь-яких запитань до вас, юридичний департамент Львівської міськради допоможе із захистом", - написав Садовий на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook у понеділок.

Він також вважає, що наявність такої судової справи принижує честь і гідність усієї країни.

"Щойно суд у Києві заборонив поширювати книгу про справу Василя Стуса без дозволу (голови політради партії "ОПЗЖ", нардепа Віктора - ІФ-У) Медведчука. Своїм рішенням суд визнав, що деякі фрази у книзі порушують честь і гідність кума (президента РФ Володимира - ІФ-У) Путіна. Сам факт наявності такої справи, не кажучи вже про таке рішення, принижує честь і гідність усієї країни", - написав мер Львова.

Як повідомлялося, книга "Справа Василя Стуса" вийшла у травні 2019 року.

Медведчук подав позов до суду про захист честі, гідності й ділової репутації та просить суд заборонити видання (виготовлення) і розповсюдження книги "Справа Василя Стуса" та розповсюдження будь-якої інформації про книгу в ЗМІ й в інтернеті. Також він просить стягнути з Кіпіані та видавництва Vivat витрати на сплату судового збору. Крім того, Медведчук просить визнати частину інформації, наведеної в книзі, недостовірною, зокрема дев'ять фраз.

19 жовтня Дарницький райсуд Києва заборонив поширювати надрукований тираж книги "Справа Василя Стуса" без дозволу Медведчука. "Заборонити Кіпіані... поширювати надрукований тираж книги "Справа Василя Стуса"... до усунення порушеного немайнового права Медведчука, заборонити Кіпіані та ТОВ видавництво Vivat поширення інформації, пов'язаної з книгою... в пресі, радіо, на телебаченні, в мережі інтернет та ЗМІ", - йдеться у рішенні Дарницького суду, оприлюдненому в понеділок.

"Позовні вимоги Медведчука Віктора Володимировича до Кіпіані Вахтанга Таймуразовича і ТОВ Vivat задовольнити частково, визнати недостовірною і такою, що порушує особисті немайнові права Медведчука на повагу честі й гідності, недоторканності ділової репутації інформацію, поширену в книзі "Справа Василя Стуса", - сказала суддя Марина Заставенко.

Зокрема, позов задоволено в частині усунення з декількох розділів книги інформації про адвоката Стуса Медведчука. "Зобов'язати Кіпіані, ТОВ Vivat видалити з книги "Справа Василя Стуса" з розділів "Кримінальна справа №5 - книга життя і смерті Василя Стуса", "Чи вбивав адвокат Медведчук поета Стуса" інформацію про особу Медведчука Віктора Володимировича. Заборонити Кіпіані Вахтангу Таймуразовичу й ТОВ Vivat поширювати надрукований тираж книги "Справа Василя Стуса" і подальше її тиражування до усунення порушення особистого немайнового права Медведчука Віктора Володимировича", - додала суддя.

Це рішення ще можна оскаржити протягом 30 днів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА