18:19 19.10.2020

У "Слузі народу" засумнівалися в легітимності подальших рішень КС у справі про антикорупційне законодавство

2 хв читати
У "Слузі народу" засумнівалися в легітимності подальших рішень КС у справі про антикорупційне законодавство

Фракція "Слуга народу" заявила про грубе порушення Конституційним Судом (КС) права президента України і Верховної Ради брати участь у конституційних провадженнях.

Як зазначено в повідомленні фракції у Telegram-каналі, представник Верховної Ради в Конституційному Суді Ольга Совгиря і представник президента в КС Федір Веніславський намагалися потрапити на засідання про зміну форми провадження з усної на письмову у справі про конституційність антикорупційного законодавства, щоб клопотати про збереження усної форми провадження.

"Не забуваймо, що в цій справі залучені генпрокурор України, голова Верховного Суду, міністр юстиції, в. о. директора НАБУ, директор НАЗК, представники президента і Верховної Ради. Усі ці люди не будуть заслухані, їхню позицію суд не почує", - зазначила Совгиря.

Натомість повідомлення про те, що представники президента і Верховної Ради перебувають у суді і хочуть потрапити на засідання, були проігноровані. Такі дії в суді пояснили обмеженнями через коронавірус.

"Згідно із законом про КС, ми маємо право брати участь у будь-якому засіданні. Тому недопуск сьогодні ми вважаємо грубим порушенням закону. І воно ставить під сумнів легітимність наступного рішення КСУ в цій справі", - наголосила Совгиря.

На сайті КС зазначено, що 19 жовтня Велика палата Конституційного Суду змінила з усної на письмову форму розгляду справи за поданням 47 народних депутатів про конституційність окремих положень законів "Про запобігання корупції", "Про прокуратуру", про НАБУ, про ДБР, про АРМА, положень Кримінального та Цивільного процесуального кодексів України.

Водночас представник Веніславський наполягав на продовженні розгляду справи в усній формі і на тому, щоб відкласти розгляд справи. У секретаріаті КС зареєстровано його відповідне клопотання, а також подані ним заяви про відвід суддів КС Володимира Мойсика та Ігоря Сліденка. Зазначені клопотання та заяви суд розгляне відповідно до вимог закону про КС і свого регламенту.

Пізніше Веніславський повідомив, що його та Совгирю не допустили на засідання, і наголосив, що це грубо порушує право на участь у конституційному провадженні Верховної Ради і президента України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА