18:58 19.10.2020

"ОПОРА" просить МЗС дати оцінку агітації з боку держсекретаря Угорщини за "Партію угорців України"

2 хв читати

Державний секретар Угорщини із питань національної політики Янош Арпад Потапі під час візиту до Закарпатської області агітував на користь "КМКС "Партія угорців України". Громадянська мережа "ОПОРА" просить Міністерство закордонних справ України дати оцінку таким діям щодо дотримання виборчого законодавства.

Як повідомляється на сайті "ОПОРИ" в понеділок, держсекретар Угорщини 8-9 жовтня відвідав низку об'єктів в Ужгороді, Ужгородському та Берегівському районах.

Інформація про його візит до угорськомовної школи Ужгорода містилася на сайті партії "КМКС "Партія угорців України". Зокрема, було наведено цитату Потапі про важливість того, щоб угорці на Закарпатті підтримали угорських кандидатів на місцевих виборах в Україні 25 жовтня.

Пізніше на сторінці партії в соцмережі Facebook було розміщено відео держсекретаря також із закликом до угорців, що проживають на Закарпатті, підтримати цю політсилу.

Згодом на сайті "КМКС "Партія угорців України" та сторінці у Facebook були ще матеріали про візит Потапі на інші об'єкти, де він також агітував за цю партію. Подібне повідомлення він розмістив і на своїй сторінці у Facebook.

Експерти Громадянської мережі "ОПОРА" вбачають у цих діях державного секретаря Угорщини із питань національної політики ознаки порушення правил проведення агітації на території України.

"Громадянська мережа "ОПОРА" закликає Міністерство закордонних справ України дати оцінку діям представника високого рангу державного корпусу зарубіжної країни щодо дотримання ним законодавства України у сфері виборів; вжити заходів, передбачених законодавством у межах компетенції Міністерства закордонних справ України", - йдеться в матеріалі "ОПОРИ".

Згідно з даними на сайті Центральної виборчої комісії, до Закарпатської обласної ради балотуються 54 кандидати від "КМКС "Партія угорців України", а депутатами Ужгородської міської ради хочуть стати 37 представників цієї політичної сили.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА