12:41 20.10.2020

Зеленський закликав ухвалити закон про народовладдя і розкритикував лідерів партій, які володіють телеканалами, за позицію, що запитувати думку громадян "небезпечно"

2 хв читати
Зеленський закликав ухвалити закон про народовладдя і розкритикував лідерів партій, які володіють телеканалами, за позицію, що запитувати думку громадян "небезпечно"

Президент України Володимир Зеленський наполягає на впровадженні у країні дієвих механізмів народовладдя та критикує тих політиків, які говорять, що запитувати думку українських громадян нібито "небезпечно".

"Важливим пунктом моєї програми було народовладдя. Це поверне довіру громадян до держави та її інституцій. І до речі, це проблема не лише України, а й багатьох інших держав. Тому різні інструменти народовладдя та прямої демократії з’являються дедалі активніше. Є багато успішних прикладів їхнього використання у Швейцарії, Канаді, Ірландії. Хоча найуспішніший - всім вам добре відомий. Це 1 грудня 1991 року. Коли 28 млн 804 тис. 71 громадянин України на референдумі проголосував за незалежність України. Пам'ятаючи це, дивно, коли ви говорите, що запитувати думку українців - небезпечно. Що людей задурять, тому що у країні немає вільних, незалежних ЗМІ", - сказав він у своєму щорічному посланні до Верховної Ради у вівторок.

Зеленський вважає цинізмом, коли таке говорять "лідери партій, один із яких володіє трьома телеканалами, а інший - двома".

"Ви говорите, що український народ незрілий, він не готовий ухвалювати рішення. Але я нагадаю, що саме український народ зробив дві революції у 2004 і 2014 роках. У результаті чого більшість із вас опинилася у цьому залі", - зазначив він.

Зеленський заявив, що в Україні буде народовладдя і всебічний доступ громадян до інформації для ухвалення рішень.

"Люди мають впливати на актуальні питання і для свого регіону, і для всієї країни. Робити це раз на тиждень, місяць чи рік. Скільки буде потрібно. Перший законопроект для народовладдя готовий і поданий мною. Я закликаю всіх народних депутатів - дайте нарешті українцям реальний механізм, щоб формувати основні завдання для влади, впливати на рішення, відчувати свою причетність до змін. Відчувати, що їхня думка важлива не лише під час виборів. Це - справедливо", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА