13:24 20.10.2020

Україна починає будувати дві військово-морські бази для захисту Чорноморського регіону - Зеленський

2 хв читати
Україна починає будувати дві військово-морські бази для захисту Чорноморського регіону - Зеленський

 Президент України Володимир Зеленський під час щорічного звернення глави держави до Верховної Ради заявив про початок будівництва двох військово-морських баз для захисту Чорноморського регіону.

"Ми починаємо будувати дві державні українські військово-морські бази для захисту Чорноморського регіону", - заявив президент.

"Ми будуємо українське військо, яке зможе захистити Україну на суші, у воді, в повітрі та кіберпросторі. Щоб більше ні в кого не виникло навіть думки, що можна посягнути на наш суверенітет, територіальну цілісність, або відібрати в України частину території без єдиного пострілу. Цього не буде ніколи. А ті, хто без бою віддав Крим, мають нести відповідальність", - додав він.

Як повідомлялося, 7 жовтня міністр оборони України Андрій Таран і державний секретар із питань оборони Великої Британії та Північної Ірландії Бен Воллес підписали Меморандум про посилення співпраці між Україною та Сполученим Королівством Великої Британії та Північної Ірландії у військовій і військово-технічній сферах. Документ було підписано в присутності Володимира Зеленського, який перебував з офіційним візитом у Великій Британії.

8 жовтня в Офісі президента України повідомили, що Велика Британія допоможе переоснастити Військово-Морські сили України сучасними ракетними катерами, які сумісні зі стандартами НАТО і будуть здатні закрити потребу в кораблях такого класу в Чорному та Азовському морях.

"Для фінансування цих робіт уряд Великої Британії надасть позику на десять років на суму до 1,25 млрд британських фунтів. Україна матиме можливість спостерігати та навчатися під час побудови перших кораблів у Британії паралельно з модернізацією власного суднобудування, яке забезпечить будівництво наступних кораблів вже в Україні. Кошти підуть також на будівництво портової інфраструктури для базування кораблів в Очакові. Ця домовленість допоможе зміцнити обороноздатність України на морі та підвищить безпеку на півдні України", - зазначили в ОП.

12 жовтня заступник керівника ОП Ігор Жовква в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" зазначив, що Україна потребує створення "фактично з нуля" військово-морських баз. "Ми говоримо про те, що нам потрібні кілька сучасних військово-морських баз. Повинні опрацювати британський досвід, не повторювати їхніх помилок. У нас інша ситуація, не такі військово-морські спроможності, як у Великої Британії, але у нас два моря, які потрібно захищати. Нам потрібна одна база на Чорному морі й одна - на Азовському", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА