13:37 20.10.2020

Зеленський: На міжнародному рівні зникла фраза "світ втомився від України", фактично заново вибудовується діалог із низкою країн

2 хв читати
Зеленський: На міжнародному рівні зникла фраза "світ втомився від України", фактично заново вибудовується діалог із низкою країн

Президент України Володимир Зеленський наголошує, що міжнародна коаліція підтримки України існує і навіть виходить на новий рівень.

"Хоч би як дехто переконував і старався, міжнародна коаліція продовжує підтримку України, більше того – вона виходить на новий рівень. Ми зберегли двопалатну підтримку США. Україна та Велика Британія офіційно стали стратегічними партнерами. На безпрецедентний рівень вийшли відносини України та Туреччини. Надійним партнером, без перебільшення – міжнародним побратимом для нас залишається Канада", - сказав він у щорічному посланні президента до Верховної Ради у вівторок.

Зеленський зазначив, що, згідно з оцінками експертів, нещодавній саміт Україна-ЄС і спільна заява за його підсумками мало не вперше так яскраво підкреслюють партнерство України та ЄС.

"Відзначають наші успіхи, зокрема відчутний прогрес виконання Угоди про асоціацію, всі передумови для "промислового безвізу", Угоди про спільний авіаційний простір з ЄС, поглиблення інтеграції українських ринків з європейськими. А ще – чіткий меседж: безвізовому режиму України з Європою нічого не загрожує. Це стосується і співпраці з МВФ, яку ми продовжуємо. Так само, як зі Світовим банком, так само, як і з ЄБРР", - сказав він.

Президент зазначив, що Україна сьогодні фактично заново будує конструктивний діалог і добросусідські відносини з Угорщиною, Румунією, Польщею. Разом із Польщею і Литвою засновано "Люблінський трикутник" як платформу для політичної, економічної та соціальної взаємодії.

"І непомітною, та справді важливою перемогою на світовій арені я вважаю ще один факт. На міжнародному рівні зникла фраза "світ втомився від України". Ми надали іміджу нашої держави нового змісту. На Україну почали дивитися по-новому. Сприймати як конструктивного, надійного, а отже – рівноправного гравця. Як країну, що цінує будь-яку підтримку та сподівається передусім на себе. Бо розуміє, що ніхто за нас не втілить перетворення, ніхто за нас не побудує успішну країну", - вважає він.

Зеленський також зазначив, що Україна стала проактивною на міжнародній арені. Зокрема, виступила з ініціативою створення в Києві штаб-квартири Міжнародного офісу з протидії дезінформації та пропаганді. "Україна має реальний досвід такої протидії. До речі, декого з присутніх у залі запрошую доєднатися до участі у статусі знаних експертів зі створення фейків та дезінформації. Нехай ваш великий досвід справді послужить державі", - сказав він, звертаючись до народних депутатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА