15:27 20.10.2020

Британський посол позитивно оцінила досягнення української влади в боротьбі з корупцією

2 хв читати
Британський посол позитивно оцінила досягнення української влади в боротьбі з корупцією

Українська адміністрація досягла досить багато за цей рік у боротьбі з корупцією і продемонструвала, що корупція сприймається серйозно, повідомила посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс.

"Я справді вважаю, що ця адміністрація досягла досить багато за цей рік. Немає питань, коли президент Зеленський говорить про те, що вони створили Вищий антикорупційний суд. Факт, що він тепер розглядає справи, ставиться до них серйозно, що у вас є амбітна антикорупційна стратегія, в парламенті був ухвалений закон про незаконне збагачення - усе це справді важливі знаки та сигнали згори, що корупція сприймається серйозно", - сказала посол в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Водночас, за її словами, не можна втрачати фокус на боротьбі з корупцією, треба постійно тиснути й казати людям, що це все ще пріоритет.

"Неминуче, проблема полягає в корисливих інтересах. Що більшого успіху ви досягаєте у боротьбі з корупцією, то активніше ці зацікавлені кола намагаються відтягнути вас назад. Я пам'ятаю, що мала кілька розмов зі спікером Верховної Ради Дмитром Разумковим щодо великої кількості поправок, які вносилися до законів, пов'язаних із корупцією, і про те, як доводилося розглядати ці поправки одна за одною, щоб домогтися ухвалення закону. Не можна втрачати фокус на цьому, треба постійно тиснути й казати людям, що це все ще пріоритет", - зазначила вона.

Сіммонс додала, що один зі шляхів, яким зацікавлені кола намагатимуться нівелювати прогрес, - це вчинення політичних атак на незалежні інституції. "Ці незалежні інституції повинні мати можливість робити свою роботу, й не лише тому, що вони мали політичну або фінансову підтримку Заходу. Вони існують, щоб забезпечити продовження цієї антикорупційної роботи, щоб поліпшити життя українців", - наголосила дипломат.


Повний текст інтерв'ю із Сіммонс розміщено на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА