15:52 20.10.2020

У "Слузі народу" вважають обґрунтованим перерахування досягнень у посланні президента

2 хв читати
У "Слузі народу" вважають обґрунтованим перерахування досягнень у посланні президента

Голова комітету Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, член фракції "Слуга народу" Микита Потураєв не бачить нічого поганого в тому, що частину свого послання до парламенту про внутрішнє і зовнішнє становище України президент Володимир Зеленський присвятив досягненням його команди за півтора року каденції.

"Те, що досить багато часу було приділено підбиттю підсумків його перебування на посаді глави держави – це... обґрунтовано і зрозуміло, оскільки минулого року він через об'єктивні причини до ВР не звертався, адже тільки нещодавно був обраний, і, звісно, для того, щоб, зокрема, чітко розуміти, куди ми рухаємося і які наші стартові умови, які ресурси ми маємо в розпорядженні. Необхідно було підбити певні підсумки, з чим ми закінчили цей непростий період і з чим ми йдемо далі", - сказав Потураєв у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" після завершення пленарного засідання Верховної Ради.

Він також позитивно оцінив блок послання про міжнародну політику. "Вимагати від найвищого військово-політичного керівництва держави в тій ситуації, в якій ми перебуваємо сьогодні, більшого було б просто або необґрунтованим оптимізмом, або свідомою маніпуляцією. Я вважаю, що відповіді - і базові, і рамково-фундаментальні, які чітко задають перспективу, - були всі надані", - сказав Потураєв.

За його словами, ті питання, які могли виникнути в його колег щодо внутрішньополітичного та внутрішньоекономічного блоку виступу президента, здебільшого будуть зняті після того, як народні депутати ознайомляться з аналітичними матеріалами, які незабаром будуть доступні на сайті Офісу президента.

"У ситуації глобальної невизначеності, нестабільності чекати, що президент прямо за цифрами й за поличками розкладе короткострокові, середньострокові та довгострокові кроки й показники, було б, знову-таки, або наївно, або вимагало б від нього маніпуляцій, тому що жодна країна світу сьогодні не може упевнено прогнозувати своє власне майбутнє і майбутнє в контексті глобального світу, який перебуває в стані турбулентності, причому не лише СOVID-турбулентності, а й тих турбулентних політичних процесів, які наразі проходять демократії та розвинені країни", - заявив депутат.

За словами Потураєва, над розробкою анонсованої Зеленським стратегії розвитку України до 2030 року повинні працювати всі, щоб вона стала не декларативним документом, а покроковим планом для країни на найближчі 10 років.

Загалом він оцінив послання Зеленського позитивно. "Загалом враження позитивне: від енергетики, від упевненості, від реалістичного оптимізму, який, на мій погляд, він, може, не безпосередньо, але демонстрував: що він вірить у країну, в народ України й досяжність тих цілей, які він поставив, і реалізовуваність того позитивного сценарію майбутнього, про який він говорить", - сказав Потураєв.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Безугла передумала виходити з фракції "Слуга народу"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА