16:13 20.10.2020

Понад чверть українців очікують значних фальсифікацій на місцевих виборах 25 жовтня - соцопитування

2 хв читати
Понад чверть українців очікують значних фальсифікацій на місцевих виборах 25 жовтня - соцопитування

48% українців вважають, що на запланованих на 25 жовтня в Україні місцевих виборах будуть незначні фальсифікації, а 28% переконані, що вони будуть значними.

Як свідчать результати опитування "Моніторинг місцевих виборів 2020", проведеного Соціологічною групою "Рейтинг" 16-19 жовтня, лише 16% респондентів вважають, що жодних фальсифікацій на місцевих виборах не буде.

При цьому у результатах дослідження наголошується, що за останній місяць зросла кількість тих, хто очікує значних фальсифікацій.

62% респондентів заявили, що негативно ставляться до ситуації, коли під час виборів деякі політики та партії допомагають виборцям матеріально (роздають пайки, гроші, кошти на ремонт і лікування). 19% опитаних ставляться до цього нейтрально, 15% - позитивно. Незважаючи на це, лише 6% стикалися зі спробами підкупу особисто, 11% знають про це від родичів і знайомих, а 81% зовсім не мали такого досвіду під час цієї виборчої кампанії.

57% опитаних чули про рекомендації Кабінету Міністрів України голосувати на виборах особистою ручкою, 42% - не чули. Лише третина знають про рекомендації не брати з собою на ділянки дітей, 65% - не знають. 87% респондентів підтримують таку рекомендацію, лише 10% - протилежної думки.

Опитування проводилося серед населення України віком від 18 років і старше у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Вибіркова сукупність: 5000 респондентів. Метод опитування: CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів). Помилка репрезентативності дослідження: не більше ніж 1,4%.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

Китай справді може допомогти відновити справедливий мир для України - Зеленський

Ердоган заявив, що удари Ірану по Ізраїлю спровокував Нетаньягу

Частина республіканців готова проголосувати за відставку спікера Палати представників США за його позицію щодо допомоги Україні та Ізраїлю

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА