16:16 20.10.2020

Турчинов побачив у посланні президента до ВР спроби приховати відповідальність за провал боротьби з пандемією, корупцію і руйнування економіки

2 хв читати
Турчинов побачив у посланні президента до ВР спроби приховати відповідальність за провал боротьби з пандемією, корупцію і руйнування економіки

Порушуючи питання Криму, президент України Володимир Зеленський намагається відвернути увагу суспільства від "політики повзучої капітуляції" вважає керівник Центрального штабу партії "Європейська солідарність" Олександр Турчинов.

"Виступаючи перед Верховною Радою, в своїй програмній промові Володимир Зеленський укотре дав наказ своїм кишеньковим слідчим розібратися з тими, хто "без бою віддав Крим". Дивно чути таку войовничу риторику від людини, яка весь час свого перебування на посаді Верховного головнокомандувача все робить, щоб ухилитися від будь-якого, навіть локального бою з ворогом, від того, щоб звільнити хоча б метр української землі. Дивно чути таке від людини, яка намагається розгледіти "мир" у залитих кров'ю очах російського диктатора та готова піти на будь-які "договорняки" з ворогом, на будь-яке відведення військ, "віддавши без бою частину території", аби за будь-яких умов – навіть прямої капітуляції – завершити війну", - написав Турчинов у соцмережі Facebook, коментуючи звернення президента до парламенту.

Турчинов наголосив, що такі заяви - це спроби приховати свою відповідальність за провал боротьби з пандемією, масштабну корупцію і руйнування економіки.

Він зазначив, що його неможливо залякати кримінальним переслідуванням.

"Я це проходив і в часи Януковича, і в часи Кучми. Мені є про що свідчити. Я готовий у деталях розповісти, як у тих жахливих умовах ми врятували країну, як придушили сепаратистські заколоти від Харкова до Одеси, як реанімували Збройні сили, як зупинили просування ворога на Захід і розпочали звільнення нашої землі…"

Також Турчинов заявив, що якщо говорити про звільнення військовим шляхом Криму від російських окупантів, "то в головнокомандувача ЗСУ Зеленського, на відміну від 2014 року, є для цього всі можливості".

"Тим паче, що в юридичному плані окупація Криму в 2020 році нічим не відрізняється від окупації півострова в 2014-му", - додав він.

"Розігруючи разом з Януковичем, Медведчуком та іншими представниками п’ятої проросійської колони кримську карту, Зеленський намагається відвернути увагу суспільства від власної політики повзучої капітуляції, приниження армії та країни, від передання ворогу інформації про унікальну операцію наших спецслужб і провалу затримання російських військових злочинців", - вважає Турчинов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА