16:18 20.10.2020

Зеленський намагався довести виборцям, що не змінив своїх позицій і виконує дані перед виборами обіцянки - думка

2 хв читати
Зеленський намагався довести виборцям, що не змінив своїх позицій і виконує дані перед виборами обіцянки - думка

Політолог, голова правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає, що у своєму посланні до Верховної Ради президент України Володимир Зеленський намагався довести насамперед своїм виборцям, що не змінив своїх позицій і виконує дані перед виборами обіцянки.

"Цей виступ був дуже важливий особисто для президента. Він був дуже емоційний. Президент намагався довести передусім своїм виборцям, що він не змінив своїх позицій і що виконує ті обіцянки, які давав перед виборами. Послання було саме у формі звіту про виконання передвиборної програми", - сказав Фесенко у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" за результатами щорічного послання президента до Верховної Ради.

За його словами, якщо раніше Зеленському не вистачало колишніх емоцій, то під час послання він показав, що у нього "знову з'явився драйв". Також, на думку політолога, президент продемонстрував низку орієнтирів на майбутнє.

"Десь були конкретні речі, навіть не на наступний рік, а й подальшу перспективу... З деяких питань президент дав зрозуміти, що дещо не тільки від нього залежить, що йому потрібна допомога парламенту й уряду, що готових рецептів немає. Зокрема, це стосується медичної реформи й антикорупційної боротьби", - зазначив він.

Фесенко додав, що президент висловив невдоволення в деяких сферах, але закликав парламентаріїв разом напрацювати стратегію розвитку.

"Головне, що хотів сказати президент, - це те, що він виконує те, що обіцяв, і продовжуватиме послідовно виконувати свою програму", - зазначив Фесенко.

Політолог вважає, що президент у своєму посланні, несподівано для багатьох, достатньо уваги приділив армії, а також зовнішній політиці. "Тому два головних напрями повноважень президента були суттєво відображені в посланні", - сказав політолог.

За його словами, він бачить, що наразі послання президента оцінюють не змістовно, а емоційно - вірять чи не вірять.

"Сприйматимуть по-різному і неоднозначно, і вже сприймають неоднозначно, оскільки неоднозначне ставлення до самого президента Зеленського, до його особистості", - наголосив політолог.

Що стосується того, що президент вирішив виступити з посланням до ВР безпосередньо перед місцевими виборами, Фесенко вважає, що це тактичний прийом для того, щоб підсилити ефект від виступу й посприяти у виборчій боротьбі партії "Слуга народу".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА