14:08 21.10.2020

Всеукраїнське опитування Зеленського фінансуватиме партія "Слуга народу" й укладе договір із соціологічною компанією щодо його проведення

2 хв читати
Всеукраїнське опитування Зеленського фінансуватиме партія "Слуга народу" й укладе договір із соціологічною компанією щодо його проведення

Ініційоване президентом України Володимиром Зеленським на 25 жовтня всеукраїнське опитування із п’ятьма запитаннями до українців фінансуватиме партія "Слуга народу", яка укладе договір із соціологічною компанією для його проведення.

"П’ять запитань від президента України - хто фінансуватиме це дослідження? Відповідаємо офіційно: політична партія "Слуга народу". Відповідне рішення було ухвалено на засіданні Вищої ради партії 20 жовтня", - повідомляється на сторінці партії у Facebook у середу.

У "Слузі народу" переконані, що це законно. "Слуга народу" не проводитиме дослідження власними силами, а укладе договір із компанією, що проводить соціологічні опитування. Громадяни, які будуть проводити дослідження, перебуватимуть за межами виборчих дільниць. Фактично це загальноприйнятий у світі формат екзит-полу. Опитування в цьому форматі проводитимуть 25 жовтня також і на замовлення інших політичних сил", - зазначили в партії.

У "Слузі народу" також вважають, що це не може розцінюватися як агітація. "Під час дослідження не буде використано партійну символіку, не буде жодного заклику голосувати за "Слугу народу" або за окремих кандидатів на виборах. Члени партії, кандидати в депутати місцевих рад від партії та їхні представники не будуть задіяні для проведення опитування і спілкування безпосередньо з громадянами в день проведення виборів", - йдеться в повідомленні.

У провладній партії зазначили, що проведення такого опитування є одним із пунктів її передвиборної програми щодо розвитку прямої демократії та народовладдя в Україні. "У такий спосіб ми хотіли б започаткувати традицію, відпрацювати механізм, за яким влада матиме можливість чути думку народу постійно і регулярно. Народ, у свою чергу, отримає можливість донести до влади свою думку", - пояснили в "Слузі народу".

Усі витрати, пов'язані з опитуванням, буде відображено у звіті партії, який подається до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). "Підкреслимо, що мова не йде про гроші платників податків, оскільки у 2020 році партія "Слуга народу" відмовилася від державного фінансування та передала ці кошти на боротьбу з COVID-19", - заявили в партії.

Як повідомлялося, 13 жовтня президент Зеленський оголосив про проведення в Україні в день голосування на місцевих виборах 25 жовтня всенародного опитування, на якому громадянам буде запропоновано відповісти на п'ять запитань: чи треба запроваджувати в країні довічне ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах; чи підтримують вони створення на Донбасі вільної економічної зони; чи підтримують вони скорочення чисельного складу Верховної Ради із 450 до 300 народних депутатів, легалізацію медичного канабісу та порушення на міжнародному рівні питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА