20:17 21.10.2020

"Слуга народу" не ініціюватиме скасування другого туру місцевих виборів через поширення коронавірус

2 хв читати
"Слуга народу" не ініціюватиме скасування другого туру місцевих виборів через поширення коронавірус

Партія "Слуга народу" спростувала інформацію, яка з'явилася у ЗМІ, про намір ініціювати скасування другого туру місцевих виборів у зв'язку з поширенням епідемії Covid-19.

"Згадана ініціатива є особистою думкою окремого депутата і не збігається з позицією партії "Слуга народу". До того ж виборчий процес перебуває на фінішній прямій, тому такі зміни в ньому неможливі", - повідомляє прес-служба політсили у Telegram-каналі.

У "Слузі народу" також наголосили, що виступають за чесне і прозоре проведення виборів для оновлення влади на місцях.

"Ми закликаємо зробити волевиявлення максимально безпечним для громадян і створити всі умови для дотримання протиепідемічних заходів під час проведення голосування", - зазначили в партії.

Другий тур місцевих виборів має відбутися протягом трьох тижнів з моменту встановлення результатів першого туру. Обиратимуть голів громад, де налічується понад 75 тис. виборців, якщо у першому турі жоден із кандидатів не набрав 50% плюс 1 голос. У громадах, де виборців менше, голову обирають простою більшістю.

Як повідомлялося, народний депутат від фракції "Слуга народу" Тетяна Грищенко зареєструвала проект постанови Верховної Ради, в якій пропонує скасувати повторне голосування на місцевих виборах, пояснивши це пандемією COVID-19.

"20 жовтня я зареєструвала проект постанови Верховної Ради України №4234. Пропонується скасувати повторне голосування на виборах депутатів сільської, селищної, міської ради (територіальної громади з кількістю виборців до 10 тисяч) та сільського, селищного, міського голови", - написала нардеп на своїй сторінці в Facebook у середу.

Вона пояснила, що основною метою ухвалення цієї постанови є "недопущення надмірного навантаження на медичну систему України" та забезпечення протидії поширенню COVID-19, епідемії грипу і гострих респіраторних інфекцій, зниження рівня загрози життю і здоров'ю населення.

"Нинішня ситуація вимагає кардинальних кроків. Другі тури виборів нікуди не дінуться. Проведемо після карантину. Переконана: здоров'я і життя наших громадян важливіші за будь-яку політику", - резюмувала Грищенко.

Проект постанови зареєстрований на сайті Верховної Ради, наразі тексту документа немає.

Місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА