16:34 22.10.2020

У США відбудуться фінальні дебати перед виборами - останній шанс для Трампа та Байдена виступити на захист своїх кандидатур на пост президента

4 хв читати
У США відбудуться фінальні дебати перед виборами - останній шанс для Трампа та Байдена виступити на захист своїх кандидатур на пост президента

Президент США Дональд Трамп і його суперник - кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден зустрінуться в другому і фінальному раунді дебатів у Нешвіллі (штат Теннессі), повідомляють американські ЗМІ.

Дебати, які координуватиме кореспондент NBC News Крістен Велке, відбудуться в Університеті Белмонт. Вони стартують у четвер о 21:00 за місцевим часом (4:00 п'ятниці за Києвом) і триватимуть 90 хвилин без перерв на рекламу.

Ці дебати є останнім шансом для Трампа та Байдена виступити на захист своїх кандидатур перед мільйонами виборців.

Основними темами дебатів будуть пандемія коронавірусу COVID-19, питання расової нерівності, кліматичні зміни, національна безпека та керівництво країною.

Комісія з президентських дебатів повідомила, що в певні моменти мікрофони Трампа та Байдена будуть вимкнені з огляду на те, що під час попередніх дебатів суперники перебивали один одного, що призвело до хаосу.

Зокрема, мікрофон одного кандидата буде відключений під час виступу іншого, а також під час двохвилинних відповідей на кожну із шести тем дебатів. Кнопка відключення звуку не буде задіяна у відкритій частині дебатів, проте сам факт відключення мікрофонів викликав критику з боку президента.

"Відключення (мікрофонів) - це дуже нечесно", - заявив президент у середу, вирушаючи з Білого дому на передвиборний мітинг.

Як повідомляє агентство Associated Press (AP), у зв'язку з цим деякі радники Трампа закликають його змінити тактику виступів на дебатах на більш витриману, дозволяючи Байдену більше говорити і тим самим потрапляти в незручності через помилки і паузи в мові. Проте невідомо, чи дослухається нинішній президент до порад.

"Деякі люди вважають, що потрібно дозволити йому (Байдену - ІФ) говорити, тому що він втрачає хід думок і не висловлює їх. Але ми подивимося, що станеться", - сказав Трамп на дискусії в Білому домі в середу.

Як повідомляє видання The Hill, посилаючись на американського політтехнолога і стратега Алекса Конанта, під час дебатів Трамп має озвучити прибічникам остаточний аргумент щодо того, чому він має залишитися на посаді президента.

"Останні дебати дають Трампу можливість представити фінальний аргумент - чому він заслуговує (бути президентом - ІФ) ще чотири роки, і чому Байден буде поганим президентом", - сказав Конант.

За даними AP, Байден і його прибічники сприймають підхід Трампа до дебатів як спробу відвернути увагу жителів від пандемії коронавірусу, її економічних наслідків та інших кризових ситуацій.

При цьому самому Байдену, ймовірно, доведеться захищати себе і свого сина Гантера від звинувачень у корупційній діяльності та зв'язках з українською компанією Burisma. Водночас кандидат у президенти сфокусується на тому, щоб довести, що Трамп непридатний для роботи, оскільки підвів країну в період криз.

"Він знає, що люди хочуть почути, як ми маємо намір допомогти робочим сім'ям прожити до кінця місяця й оплачувати оренду", - заявила кандидат у віце-президенти США від демократів Камала Гарріс. "Ось що турбує людей. Мені подобається в Джо Байдені якраз те, що він не базікає про дітей інших людей", – додала вона.

Наразі Байден лідирує в більшості опитувань громадської думки. Згідно з результатами спільного опитування газети The Guardian та компанії Opinium Research, опублікованими 14 жовтня, Байден випереджає Трампа за популярністю на 17 процентних пунктів. Віддати свій голос за Байдена зараз готові 57% опитаних американців, тоді як 40% мають намір підтримати нинішнього главу держави. Решта 3% або поки що не знає, за кого проголосує, або не підтримує жодного з цих двох кандидатів. Американський телеканал CNN раніше цього місяця оприлюднив опитування, яке засвідчило, що кандидат від демократів випереджає Трампа на 16 процентних пунктів.

Перший раунд дебатів кандидатів у президенти США відбувся 30 вересня. Під час цього раунду Трамп і Байден не соромилися у виразах на адресу один одного, часто переходячи на особистості. Згідно з підрахунками ЗМІ, Трамп перебив опонента 71 раз. Опитування низки телеканалів за підсумками дебатів свідчать про те, що симпатії більшості телеглядачів були на боці Байдена, однак і Трампу вдалося не втратити своїх прибічників.

Другі президентські дебати, спочатку заплановані на 15 жовтня, було скасовано після того, як Трамп відмовився зустрічатися з суперником онлайн, як того вимагали організатори заходу у зв'язку тим, що Трамп був інфікований коронавірусом. Його суперник - кандидат у президенти від Демократичної партії Джо Байден - таку згоду надав.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА