13:46 23.10.2020

Порошенко озвучив ключові питання у безпековій сфері для України

2 хв читати
Порошенко озвучив ключові питання у безпековій сфері для України

П'ятий президент України, лідер партії "Європейська солідарність" під час виступу на Спеціальному безпековому форумі в Києві представив чіткі рекомендації щодо зміцнення позицій України в протистоянні з країною-агресором.

"Що треба робити саме зараз, без жартів, піару, перетягування історій успіху інших на свій власний рахунок? Я готовий будь-кому віддати пальму першості. Головне - зберегти Україну, перемогти ворога, об'єднати і тримати зцементовано державу", - наводить слова Порошенка прес-служба "Євросолідарності" в п'ятницю.

"По-перше, надзвичайно важливою є внутрішня згуртованість, єдність, довіра з боку партнерів. По-друге, життєво важливо подвоїти темпи нашої інтеграції до європейської та євроатлантичної спільноти. Хоча зараз Україна тупцює на місці. Адже це вимога Конституції, яку ми спільно зробили в 2019 році", - нагадав п'ятий президент.

"По-третє, посилити координацію зусиль з міжнародними партнерами і виходити проти Російської Федерації з об'єднаною чіткою позицією всієї нашої коаліції. Варто готуватися до того, що РФ зараз готова до згортання діалогу із Заходом. Росія ставатиме все менш зговірливою, тому швидких результатів не буде, і не треба дурити людей", - застерігає Порошенко.

Він висловив сподівання, що після президентських виборів до мирного процесу активно підключаться США. "Зокрема, буде призначено спецпредставника США з питань України - нового Курта Волкера. Я хочу скористатися можливістю і дуже подякувати йому за ту роль, яку він відігравав", - зазначив політик.

"Слід відновити переговори щодо дорожньої карти Мінських угод. Наполягати на виведенні російських військ та зброї з території України, відновленні контролю над кордоном, започаткування миротворчої місії ООН. У 2017 році ми, нарешті, отримали згоду всіх учасників процесу. Кордон на першому етапі має бути перекритий миротворцями з мандатом Ради безпеки ООН", - переконаний лідер "Євросолідарності".

"Треба посилювати режим санкцій проти Росії. Потрібне подальше зміцнення нашої стійкості у відсічі російської агресії: забезпечити успіх у реалізації реформ, зокрема у сфері верховенства права, антикорупційної політики, фінансово-економічної стабільності; незалежність СБУ, конкурси при формуванні державної служби. Все, що зараз "зелена влада" зруйнувала", - зазначає Порошенко.

"Потрібна оборонна летальна зброя для переоснащення та посилення армії. Не треба обмежуватись "Джавелінами" і турецькими бойовими дронами, які були закуплені нашою командою. Треба перейти до посилення протиповітряної оборони, до закупівлі ЗРК "Петріот," тому що треба бути готовим до повітряного удару РФ. Нам потрібне високоточне озброєння, засоби радіоелектронної боротьби", - зазначає п'ятий президент.

Порошенко також закликав посилити заходи кібербезпеки, зупинити антиукраїнські проекти на зразок "Північного потоку-2" і просувати міжнародне визнання Православної церкви України.

"Лише спільно, лише разом ми зможемо подолати сучасні виклики, зробити Україну сильнішою і забезпечити фантастичний розвиток нашої держави", - резюмував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА