18:12 23.10.2020

Аваков щодо заяви Зеленського про "здачу Криму без бою": Україна зробила все можливе для свого захисту

2 хв читати
Аваков щодо заяви Зеленського про "здачу Криму без бою": Україна зробила все можливе для свого захисту

Україна зробила все можливе, щоб запобігти анексії Криму в 2014 році, але мала обмежені можливості й сили, заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, коментуючи заяву президента України Володимира Зеленського про відповідальність винних у "здачі Криму без бою".

"Я розрізняю політичну риторику і факти. А факти того часу говорили про те, що Україна має межу своїх можливостей і сил, щоб йти на ті чи інші кроки. І виходячи з цього слід оцінювати той час. І вважаю, що такі речі не є предметом публічних дебатів, а є предметом серйозного розбору ситуації. І після цього серйозного розбору можна буде зробити висновки: що могли, що не могли. Вважаю, що тоді українці зробили все, що могли, захищаючи себе", - сказав Аваков на спеціальному Київському безпековому форумі в п'ятницю.

Міністр також наголосив, що риторика, яку політики використовують під час передвиборної агітації, тільки загострює наявні проблеми.

"І коли ми між собою сперечаємося про ці речі, ми маємо щоразу думати і знати, що у світі все непросто. У світі величезна кількість проблем, і всім Україна байдужа, крім нас самих. Тому коли ми один з одним сперечаємося і намагаємося один друга вколоти болючіше, а в риториці використовуємо іноді неприпустимі прийоми, ми маємо знати, що ми тим самим послаблюємо себе", - зауважив Аваков.

Як повідомлялося, 20 жовтня Зеленський у своєму щорічному посланні до Верховної Ради заявив, що ті українські державні діячі, які без бою віддали в 2014 році Крим Росії, мають понести відповідальність, і наголосив, що це "питання не помсти, а справедливості".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА