15:41 26.10.2020

Опитування Зеленського не було референдумом чи соцдослідженням, відбулося на високому рівні - Корнієнко

2 хв читати
Опитування Зеленського не було референдумом чи соцдослідженням, відбулося на високому рівні - Корнієнко

Голова партії "Слуга народу", перший заступник голови однойменної фракції Олександр Корнієнко наголошує, що проведене з ініціативи президента України Володимира Зеленського 25 жовтня всеукраїнське опитування не було референдумом чи соціологічним дослідженням, а було загальнонаціональним опитуванням у "схожому на екзит-пол форматі".

"Екзит-пол, який учора був, у принципі був дуже валідним за отриманими нами результатами. Хочемо наголосити, що це не було референдумом і не було соціологічним дослідженням, тому що жодного квотування тощо, вибірки не було. Це було загальнонаціональне опитування, у форматі, схожому на екзит-пол", - сказав він на брифінгу в понеділок у штабі партії.

Голова партії влади вважає, що опитування відбулося на "дуже високому рівні" на більшості виборчих дільниць. "Були окремі інциденти, але при всьому напруженні всього нашого медіа-відділу ми більше ніж десять їх не нарахували", - зазначив він.

Як повідомлялося, 13 жовтня президент Зеленський оголосив про проведення в Україні в день голосування на місцевих виборах 25 жовтня всенародного опитування, на якому громадянам буде запропоновано відповісти на п'ять запитань: чи потрібно запроваджувати в країні довічне ув'язнення за корупцію в особливо великих розмірах; чи підтримують вони створення на Донбасі вільної економічної зони; чи підтримують вони скорочення чисельного складу Верховної Ради з 450 до 300 народних депутатів, легалізацію медичного канабісу та підняття на міжнародному рівні питання про використання гарантій безпеки, визначених Будапештським меморандумом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

ЄС планує санкції проти постачання іранських ракет Росії та на Близький Схід

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА