16:18 26.10.2020

Опитування "5 запитань від президента" проводила компанія "Зе Медіа", проголосували майже 5 млн громадян - Корнієнко

2 хв читати
Опитування "5 запитань від президента" проводила компанія "Зе Медіа", проголосували майже 5 млн громадян - Корнієнко

Голова партії "Слуга народу", перший заступник голови однойменної фракції Олександр Корнієнко повідомив, що ініційоване президентом України Володимиром Зеленським всеукраїнське опитування 25 жовтня проводила компанія "Зе Медіа", а взяли в ньому участь майже 5 млн українців.

"Що стосується кількості людей, які взяли участь, то приблизно половина тих, хто проголосував у день виборів. Тобто до 5 мільйонів громадян взяли участь у цьому опитуванні", - сказав він на брифінгу в понеділок у штабі партії.

Корнієнко нагадав, що партія "Слуга народу" взяла на себе фінансування опитування, і повідомив, що організовувала його обрана партією компанія "Зе Медіа".

"У неї є повна акредитація і можливості проводити соціологічні дослідження. Її засновником є професійний соціолог. З цією компанією ми працюємо вже не вперше, ми працювали з ними і на парламентських виборах. Вони погодилися організувати це опитування, організувати волонтерів-інтерв'юерів, логістику тощо", - розповів він.

Корнієнко зазначив, що ця компанія надала "Слузі народу" можливість відтермінування платежу, тому що повністю всі розрахунки за цим проектом відбуваються постфактум.

"Наразі досліджується реальна кількість волонтерів, які вийшли на роботу і з яким графіком. Є певна компенсація їм, залежно від того, як вони виходили. Є витрати на логістику, які були у компанії, і на друк поліграфії та коробок. Це все зараз підраховується, і незабаром компанія "Зе Медіа" виставить нам рахунок, який ми оплачуватимемо", - зазначив він.

Корнієнко також наголосив, що оскільки партія "Слуга народу" відмовилася від державного фінансування, то виділені на опитування кошти - це спонсорська допомога донорів партії. "Яких багато, вони представляють малий і середній бізнес, їх більше ніж 300 за останній час, напевно, було. І у звіті НАЗК, коли ми його подамо, на всі ці запитання можна буде отримати відповіді", - додав він.

Як повідомлялося, 13 жовтня Зеленський оголосив про проведення в Україні в день голосування на місцевих виборах 25 жовтня всенародного опитування, на якому громадянам буде запропоновано відповісти на п'ять запитань. За словами глави держави, результати опитування не матимуть юридичних наслідків, а сам він планує використовувати його дані для своїх майбутніх пропозицій депутатам. Президент також повідомив, що на проведення загальнонаціонального опитування не виділятимуть коштів із державного бюджету.

Опитування 25 жовтня проводили волонтери.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА