20:08 26.10.2020

Вашингтон готовий до співпраці над створенням Кримської платформи

2 хв читати
Вашингтон готовий до співпраці над створенням Кримської платформи

Сполучені Штати Америки готові до співпраці над створенням ініційованої Україною Кримської платформи, повідомила тимчасовий повірений у справах США в Україні Крістіна Квін під час зустрічі з першим заступником міністра закордонних справ Еміне Джапаровою, повідомляє прес-служба українського МЗС.

"Еміне Джапарова висловила вдячність США за підтримку суверенітету та територіальної цілісності України та непохитну позицію щодо агресії Росії на Донбасі і незаконної окупації Криму. У цьому зв’язку вона детально поінформувала співрозмовницю про бачення української сторони основних елементів та субстантивного наповнення Кримської платформи, головною метою якої має стати консолідація політики невизнання міжнародним співтовариством окупації Криму", - йдеться в оприлюдненому в понеділок увечері повідомленні.

У свою чергу Квін висловила готовність співпрацювати з Україною та наголосила, що позиція США, закріплена у Декларації щодо Криму, яка була оприлюднена Державним секретарем Майком Помпео, залишається твердою та незмінною – Крим є частиною України і США ніколи не визнають спроби Росії його анексувати.

Джапарова також висловила подяку за послідовну підтримку України з боку США в рамках міжнародних організацій, а також наголосила на важливості прийняття оновлених і істотно посилених резолюцій "Проблема мілітаризації Автономної республіки Крим та м.Севастополя, Україна, а також частин Чорного та Азовського морів" і "Ситуація з правами людини в Автономній республіці Крим та місті Севастополі, Україна", які найближчим часом будуть винесені України на розгляд Генеральної асамблеї ООН.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА