21:11 26.10.2020

Франція готує заходи у відповідь на образливу поведінку Туреччини

2 хв читати
Франція готує заходи у відповідь на образливу поведінку Туреччини

Загострення відносин Парижа і Анкари після образливих зауважень турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана на адресу президента Франції Еммануеля Макрона може вилитися з французької сторони в серію заходів, покликаних покарати Туреччину, повідомила радіостанція Europe1.

З посиланням на свої дані радіостанція повідомила в понеділок, що оточення Макрона в Єлисейському палаці "працює над контратакою", яка може статися через два або три дні.

На сайті Europe1 зазначається, що після відкликання Францією свого посла в Туреччині в Парижі "вивчаються три варіанти відсічі".

По-перше, після турецького заклику бойкотувати французькі товари у Франції розмірковують над економічними санкціями, зокрема, обмеженням імпорту турецької продукції.

У військовому плані розглядається можливість інтенсифікації операцій у східному Середземномор'ї, де активно присутні ВМС Туреччини.

Зрештою, стосовно внутрішніх справ, можуть бути посилені контроль і тиск на мережі турецького впливу в країні, які і так вже перебувають під пильним наглядом Генеральної дирекції внутрішньої безпеки (DGSI).

Після висловлювань Ердогана, який засумнівався в психічному здоров'ї Макрона, і закликів бойкотувати французькі продукти, президент Франції минулої неділі заявив: "Ми не сприймаємо мову ненависті і ніколи не будемо погоджуватися з нею".

Після трагедії в жовтні в місті Конфлан-Сент-Онорин, де ісламістський радикал вбив і обезголовив вчителя історії і суспільствознавства, що демонстрував учням карикатури на пророка Мухаммеда як приклад висловлювання свободи думки, Макрон пообіцяв реформувати закон від 1905 року, щоб ще більше відокремити релігію і державу.

Крім того, французький президент заявив про намір захистити іслам у Франції від іноземного впливу і суворіше контролювати джерела фінансування мечетей.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сергія Тюріна призначено головою Хмельницької облдержадміністрації

Шмигаль обговорив із главою МЗС Великої Британії питання економічної та енергетичної підтримки

Україна не бачить загроз у зв'язку з майбутніми виборами до Європарламенту - Стефанішина

Азербайджан візьме участь у конференції з відновлення України в Берліні

Президент Грузії закликала учасників акції протесту в Тбілісі не проявляти агресію і дочекатися майбутніх виборів

Грузія перебуває на роздоріжжі – фон дер Ляйєн про протести у Тбілісі

В Офісі президента закликали світових діячів культури підтримати Глобальний саміт миру

Кличко: Президент України несе відповідальність за управління державою, її захист і оборону і має виконувати ці функції до завершення війни

Питання кількості міністерств є політичним рішенням фракції "Слуга народу" - Немчінов

Україна вітає домовленості про делімітацію кордону між Азербайджаном та Вірменією

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА