21:48 26.10.2020

Резніков: Відмова від Мінських угод в односторонньому порядку - самогубство, це політико-дипломатичні домовленості чотирьох країн

2 хв читати
Резніков: Відмова від Мінських угод в односторонньому порядку - самогубство, це політико-дипломатичні домовленості чотирьох країн

Віце-прем'єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков, перший заступник голови делегації України в ТКГ наголошує, що вихід України з Мінських угод в односторонньому порядку буде самогубством, оскільки це політико-дипломатичні домовленості чотирьох країн.

"Відмовляти від "Мінська" в односторонньому порядку - це самогубство, цього робити не можна. Тому що це політико-дипломатичні домовленості чотирьох країн: Німеччини, Франції, України та Росії. І на сьогодні лідери "нормандського формату" зустрілися 9 грудня рік тому в Парижі, і домовилися про певні речі, які можна виконати, продемонструвавши, що "Мінськ" може "жити", - сказав він в ефірі програми "Хард з Влащенко" на телеканалі "Україна 24" в понеділок.

Резніков зазначив, що якщо у Російської Федерації буде політична воля піти з Донбасу, то Мінські угоди можна виконати.

"А немає жодної проблеми сісти на рівні лідерів "нормандського формату" і переглянути "Мінськ", чесно сказати, що ось тут він працює, тут він може спрацювати, а тут він ніколи не спрацює. Давайте в спокійному режимі зробимо цю ревізію і перепишемо", - зазначив він.

Резніков вважає, що Росія буде готова переглянути пункти Мінських угод, коли буде розуміти, що "ситуація змінилася, позиція і Німеччини, і Франції, і США, і Великої Британії на боці України є для них настільки очевидною, що їм просто невигідна ця війна".

"Сьогодні вони (РФ - ІФ) продовжують плекати надію, що вони звинуватять Україну нібито в порушенні Мінських угод, і нібито через це європейські країни, які не хотіли б воювати, а хотіли б торгувати, почали б руйнувати консенсус європейської спільноти, і можливо знімуть режим санкцій, - зазначив він.

Резніков додав, що в РФ також сподіваються, що після виборів у США, можливо, щось зміниться стосовно України і Росії, і більше буде симпатій до Російської Федерації. "Я думаю, що тут вони глибоко помиляються. Є така філософія "глибинної держави" в США - я впевнений, що нічого поганого не станеться", - пояснив він.

У липні 2020 року віце-прем'єр Резніков в одному з інтерв'ю зазначив, що Україна буде пропонувати лідерам нормандського формату підтримати модернізацію Мінських угод, якщо в 2020 році не вдасться вийти на їх реалізацію.

"Президент називав термін - один рік, у 2020-му він закінчується. Думаю, в будь-якому випадку Мінський майданчик, як логістичний центр для вирішення економічних і гуманітарних питань, повинен залишитися. За умовами, які нереалістично виконати, будемо просити лідерів "Нормандії" підтримати їх модернізацію", - сказав він.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба: Вето РФ на продовження мандата групи експертів ООН, яка стежила за дотриманням санкцій проти КНДР, - це фактично визнання провини

Голова Національних зборів Франції: Прийде день, коли Україна не буде фронтом, а буде східними воротами Європи

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА