15:09 27.10.2020

У Брюсселі вважають, що Київ і Будапешт мають вирішити наявні двосторонні проблеми на основі цінностей і принципів ЄС

2 хв читати
У Брюсселі вважають, що Київ і Будапешт мають вирішити наявні двосторонні проблеми на основі цінностей і принципів ЄС

У Європейському Союзі вважають, що Україна та Угорщина мають вирішити наявні суперечності на основі європейських цінностей, позиція ЄС щодо Києва залишається незмінною.

Так у вівторок у Брюсселі прокоментував ситуацію, що склалася у відносинах Києва та Будапешта, представник зовнішньої дипломатичної служби ЄС Пітер Стано.

"Єдине, що може зробити ЄС, так це заохотити всіх, хто залучений до двосторонніх питань, намагатися вирішити їх на основі цінностей і принципів ЄС і на принципі добросусідських відносин", - констатував він.

Говорячи про європейські прагнення України, Стано знову підтвердив сказане від імені всіх 27 країн-членів ЄС про те, що "Україна - важливий сусід, країна, з якою у нас є величезна співпраця, - у нас є Угода про асоціацію, яка є найамбітнішою серед наших партнерів, і ми, як ЄС, налаштовані продовжувати цю тісну співпрацю з Україною для того, щоб наблизити її до ЄС, реагуючи на амбіції українського народу та досягнутий українською владою результат".

"Немає змін у політиці ЄС, як це було сказано неодноразово, коли йдеться про Україну, що було підтверджено не так давно на саміті Україна-ЄС", - запевнив представник європейської дипломатії.

Відповідаючи на уточнювальне запитання про можливу підтримку Угорщиною майбутніх рішень ЄС щодо України, Стано сказав: "Не моя роль коментувати заяви у сфері двосторонніх відносин між двома країнами. Немає змін у рішеннях ЄС, які стосуються України, немає змін у позиції ЄС щодо України. Стосовно того, що хтось щось може сказати або сказав, то ЄС продовжує тісну співпрацю з Україною, спираючись на дуже чіткий набір критеріїв, очікувань і домовленостей, і наразі це не змінюється. Я не спекулюватиму на тому, може чи не може це змінитися згодом. Рішення в ЄС ухвалюють одностайно, коли йдеться про треті країни, особливо якщо вони мають амбіції бути якомога ближче до ЄС", - пояснив він.

При цьому представник ЄС наголосив на важливості того, "щоб відносини між окремими країнами-членами та Україною і далі розвивалися, ґрунтуючись на принципах і цінностях ЄС та добросусідства, і щоб усі проблеми, які є між двома країнами, були вирішені безпосередньо цими двома країнами".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА