08:24 28.10.2020

Кошти з бюджету слід перерозподіляти на більш нагальні питання, зокрема, на дофінансування судової системи

2 хв читати
Кошти з бюджету слід перерозподіляти на більш нагальні питання, зокрема, на дофінансування судової системи

Кошти з державного бюджету слід перерозподіляти на більш насущні проблеми, зокрема, на дофінансування судової системи, коли не вистачає коштів навіть на базові витрати для роботи судів, вважає народний депутат від "Слуги народу", член комітету з питань правової політики Роман Бабій.

"Навіть якщо залишити за межами дискусії питання, чи коректно взагалі забирати бюджетне фінансування у одного з найбільш вразливих верств населення, повинен зазначити, що в сучасній Україні є більш нагальні питання, ніж будівництво монастиря або створення центру авіатехніки. Значного дофінансування потребує судова система, яка зараз перебуває в украй важкому стані, коштів не вистачає навіть на базові витрати для роботи судів", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна", коментуючи розпорядження Кабінету міністрів про передачу частини бюджетних призначень та перерозподіл деяких видатків, передбачених для реалізації державних інвестиційних проектів у 2020 році.

За словами депутата, сьогодні склалася ситуація, коли при фактичній відсутності голови Державної судової адміністрації нікому відстоювати судову систему в плані фінансування, тому "загроза припинення здійснення правосуддя стала цілком реальною".

"Переконаний, що найкращим рішенням у цій ситуації було б повернення коштів до державного бюджету і перерозподіл їх, з урахуванням найбільш актуальних сучасних економічних потреб. Питання, чому ці бюджетні кошти не можуть бути освоєні до кінця року, вочевидь, знаходиться в сфері впливу тієї самої недофінансованої судової системи", - зазначив Бабій.

Як повідомлялося, Кабмін перенаправив 61,5 млн грн з проекту "Вдосконалення молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань в Україні" на ремонт доріг у Львівській області. 27 жовтня в уряді заявили, що перерозподіл коштів із програми "Вдосконалення молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань в Україні" дозволить реалізувати незавершений проект з діагностики онкологічних захворювань у 2021 році.

"Рішення міжвідомчої комісії з питань державних інвестиційних проектів з перерозподілу коштів для проекту "Вдосконалення молекулярно-генетичної діагностики онкологічних захворювань в Україні" дозволяє забезпечити його повну реалізацію наступного року", - повідомила прес-служба уряду.

З цією метою Мінекономіки внесло проект постанови, яка забезпечить виконання цього рішення в 2021 році, а саме рішення про перерозподіл коштів буде погоджено з бюджетним комітетом Верховної Ради.

"Додатково зазначимо, що рішення комісії про перерозподіл було прийнято на підставі моніторингу реалізації проекту в 2020 році (сума використаних коштів за вісім місяців поточного року становить 0,4%) і неможливості реалізації цього проекту в 2020 році", - наголосили в уряді.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Перші поранені українські захисники прибули до Берліну на протезування - Кличко

МЗС України про загострення внутрішньополітичної ситуації в Грузії: закликаємо шукати вирішення ситуації шляхом конструктивного діалогу

Макрон бачить обов'язок ЄС у розширенні санкцій проти Ірану

Прем'єр-міністр Бельгії має намір на саміті ЄС порушити питання російського втручання в майбутні в ЄС вибори

ПАРЄ визнала нелегітимним президента РФ Путіна, а РПЦ - інструментом пропаганди

Порошенко назвав три ключові завдання для збереження держави: зміцнення ЗСУ, фортифікації і децентралізована енергетика

Більшість українців вважає, що Україна зберігає власний суверенітет - опитування КМІС

США мають намір запровадити санкції проти ІранСША мають намір запровадити санкції проти Ірану

Законопроєкт про іноагентів віддалить Грузію від ЄС

Порошенко передав військовим ще 5 новітніх комплексів РЕБ "Ай-Петрі СВ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА