13:38 29.10.2020

Опитування від Зеленського мало на меті мобілізацію виборців "Слуги народу", президент не прагне виконувати обіцянок - експерти

1 хв читати
Опитування від Зеленського мало на меті мобілізацію виборців "Слуги народу", президент не прагне виконувати обіцянок - експерти

Експерти вважають, що всеукраїнське опитування від президента України Володимира Зеленського у день місцевих виборів, 25 жовтня, відбувалося насамперед для мобілізації виборців партії "Слуга народу" на цих виборах, водночас, на думку експертів, глава держави не прагнутиме виконувати своїх обіцянок.

Про це свідчать оприлюднені в четвер результати експертного опитування "Політичний квартал: осінь 2020", проведеного Фондом "Демократичні ініціативи імені Ілька Кучеріва" з 18 до 23 жовтня (загалом опитано 68 експертів).

Абсолютна більшість респондентів (83,8%, або 58 осіб) вважають, що опитування від Зеленського робилося переважно заради мобілізації виборців "Слуги народу" на місцевих виборах. Також більшість експертів (70,6%, або 49 осіб) не схильні думати, що у такий спосіб президент намагається виконувати свої обіцянки.

Щодо припущень, що опитування було "спробою відволікти увагу громадськості", "тестуванням думок перед справжнім референдумом" або "спробою обґрунтувати сумнівні рішення", одностайності експерти не продемонстрували.

Аналізуючи наслідки подій ІІІ кварталу 2020 року, експерти висловили думку, що результати місцевих виборів і зростання кількості хворих на COVID-19 матимуть значний вплив на політичну ситуацію в Україні протягом найближчого року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Польща є прикладом для України в реформі місцевого самоврядування - Верещук

Байден із невеликою перевагою випереджає Трампа за результатами опитування

Зеленський заявив про наявність суттєвого обсягу коштів на поточний рік для всіх регіонів країни в межах програми "Зроблено в Україні"

Трамп заявив, що йому на руку участь племінника Кеннеді в передвиборчих перегонах

Кулеба: Візит глави МЗС України до Індії - перший за останні сім років, мета - зміцнення українсько-індійських відносин

"УДАР Віталія Кличка" у Київраді вимагає від центральної влади повернути прибережну смугу озера Міністерка громаді Києва

Опозиція вимагає забезпечити повноцінну роботу парламенту - заява "Євросолідарності".

Кулеба повідомив, що отримує "роздратовані коментарі" з Берліна після відповідей про постачання Україні Taurus

Кулеба поговорив телефоном з міністром закордонних справ Кот-д'Івуару

Кулеба провів розмову з Боррелем, закликав до якнайшвидшого постачання Україні додаткових систем Patriot та інших ППО, здатних збивати балістику

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА