20:21 29.10.2020

Данілов після рішення КС побачив аналогії з подіями 2010-2014 років

2 хв читати
Данілов після рішення КС побачив аналогії з подіями 2010-2014 років

Ситуація навколо рішення Конституційного Суду (КС) щодо невідповідності Основному закону низки положень антикорупційного законодавства вказує на можливість існування плану, спрямованого проти основ української державності, і демонструє аналогії з подіями 2010-2014 років, коли в Україні активізувалася діяльність російських агентів впливу, зазначає секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов.

"Ряд останніх подій, пов'язаних з рішеннями КС, дає вагомі підстави вважати, що існує цілісний план, спрямований проти основ української державності. У цьому випадку КС виступає "криголамом" досягнень України на шляху до європейської і євроатлантичної інтеграції, руйнуючи антикорупційне законодавство, ухвалюючи персонально спрямовані рішення щодо антикорупційних органів", - написав Данілов на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер увечері.

Секретар РНБО висловив припущення, що ситуацією, що склалася, "диригують" певні зовнішні і внутрішні сили, зацікавлені в максимальному послабленні української влади та згортанні європейської інтеграції. "На жаль, простежується аналогія з подіями 2010-2014 років, коли відбувалася активізація російських "агентів впливу", згортався європейський вектор розвитку, а Конституційний Суд Януковича (екс-президент України в 2010-2014 рр. Віктор Янукович - ІФ) своїм рішенням дав можливість узурпувати владу. Наслідки відомі", - наголосив Данілов.

Він також нагадав, що в лютому 2019 року КС скасував закон про незаконне збагачення, внаслідок чого було закрито кримінальні провадження, а своїм рішенням від 27 жовтня поточного року фактично ліквідував е-декларування, зазначивши, що це призведе "до не просто негативних, а до катастрофічних наслідків і у внутрішньо-, і у зовнішньополітичному вимірі".

За словами секретаря РНБО, це призведе до формування повної недовіри у відносинах України з ЄС та євроатлантичним співтовариством, ставиться під загрозу існування безвізового режиму, унеможливлюється співпраця з міжнародними фінансовими інституціями, створюються ризики для отримання країною плану дій з членства в НАТО. Усе це, у свою чергу, призведе до нагнітання соціальної напруги, поглиблення економічної кризи, зростання та радикалізації протестних настроїв.

"У цьому контексті не можна не помітити, що скандальне рішення було ухвалено одразу після закінчення місцевих виборів, результати яких створили низку нових викликів. Синхронізація цих подій свідчить про цілеспрямованість і продуманість антидержавних дій", - резюмував Данілов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден заявив про бажання брати участь у передвиборчих дебатах із Трампом

До Дня Києва 42 тисячі киян, постраждалих внаслідок катастрофи на ЧАЕС, отримають матеріальну допомогу - Кличко

Пропозиція США щодо використання відсотків від заморожених активів РФ для України набирає обертів у G7

Столтенберг: ще не пізно для перемоги України, але союзникам необхідно прискоритися

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА