20:44 29.10.2020

Разумков: Рішення КС призведе до розбалансування вертикалі влади

2 хв читати
Разумков: Рішення КС призведе до розбалансування вертикалі влади

Рішення Конституційного Суду України (КС) становить небезпеку для формування вертикалі влади в умовах децентралізації, вважає голова Верховної Ради Дмитро Разумков.

Коментуючи рішення суду, Разумков зазначив, що якщо Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) не зможе проводити перевірки - у свою чергу буде неможливо призначити керівників обласних рад, повідомляє прес-служба Верховної Ради.

"Це паралізує вертикаль місцевого самоврядування. А сьогодні, в умовах децентралізації, це призведе до розбалансування вертикалі влади", - наголосив Разумков.

Він відзначив особливу важливість антикорупційної реформи для України і повідомив, що реакція буде швидкою - і з боку парламенту, і з боку президента.

"Досягнення, які були зроблені протягом останніх років для того, щоб зробити більш відкритою систему боротьби з корупцією, закласти фундамент розвитку - це все маленькі, але важливі кроки для досягнення головної мети - подолання корупції в Україні. (...) Верховна Рада України вирішуватиме, найімовірніше, на законодавчому рівні та доопрацьовуватиме механізми, які є на сьогодні, щоб система продовжувала працювати. Тому що її зруйнувати не може дозволити собі ні влада, ні держава в цілому", - заявив Разумков.

Як повідомлялося, Конституційний Суд України оприлюднив рішення, яким визнав неконституційними низку положень антикорупційного законодавства, зокрема позбавив НАЗК доступу до державних реєстрів, які потрібні для здійснення спеціальної перевірки декларацій кандидатів на керівні посади в органи влади.

Голова НАЗК Олександр Новіков заявив, що без перевірки агентства жодного керівника державного органу не може бути офіційно призначено. Фактично рішення КС заблокувало призначення кандидатів, обраних на посади на місцевих виборах 25 жовтня, зокрема голів обласних, районних рад та їхніх заступників.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Закриють 60 км фронту: Порошенко передав у війська ще три системи РЕБ "Ай-Петрі"

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА